Hever renta mer enn Gjedrem

Noen banker bruker rentehoppet fra Norges Bank til å øke egen fortjeneste. Både Sparebank1 SR-Bank og Storebrand Bank hever utlånsrenta med over 0,5 prosentpoeng for deler av kundemassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nesten alle norske banker har satt opp rentene etter at Svein Gjedrem økte sentralbankens rente 3. juli. For eksisterende lånekunder gjelder imidlertid en varslingsfrist på seks uker. Dagbladets oversikt viser at de fleste storbanker øker renta like mye som det Norges Bank gjorde, men enkelte banker benytter muligheten til å øke egen fortjeneste. Størstedelen av Storebrand Banks 30000 lånekunder får en renteøkning på 0,6 prosentpoeng:

- Vi har behov for å øke vår rentemargin, sier informasjonssjef Kristin V. Tønnesen i Storebrand Bank til Dagbladet. Det betyr at banken øker forskjellen mellom rentene på innskudd og utlån.

- Vi har tidligere hatt en veldig lav rentemargin. Derfor har vi anledning til å øke den nå, og samtidig beholde vår posisjon i markedet.

Men noen få slipper billigere, gjennom bankens Partner-program:

- Vår primærmålgruppe er mennesker som sparer for å sikre sin økonomiske framtid. Dessuten har vi ei mer eksklusiv kundegruppe. Vi ønsker flere kunder i vårt Partner-program. Derfor har vi bedre betingelser for dem som knytter seg til dette programmet, sier Tønnesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer