Hever «Sleipner» i dag

STAVANGER (Dagbladet): Hvis vindforholdene tillater det, blir vraket av «Sleipner» kanskje hevet i morgentimene i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går mente representanter for Stolt Rockwater at hevingen måtte utsettes, på grunn av dårlig vær i området der vraket ligger.

- Det ser ut til at vi får et lite vindu i det massivt dårlige været, og dermed kan hevingen muligens skje som planlagt søndag formiddag, sier pressetalskvinne Bente M. Bærheim.

16 personer omkom da «Sleipner» gikk på skjæret Store Bloksen utenfor Ryvarden fyr nord for Haugesund om kvelden 26. november i fjor.

Kan brekke

Dykkere som var nede på hurtigbåten i går, så en stor sprekk i skroget og frykter at vraket kan brekke når det heises mot overflaten. Faren for et eventuelt brudd blir selvsagt større hvis det er mye vind og bølger.

I går jobbet dykkerne med å forberede hevingen. Alle dører og tette skott ble åpnet for at vannet skal renne greit ut når skroget skal heises ut av sjøen og om bord på en ventende supplybåt.

Hvis det likevel blåser opp igjen, kan spesialfartøyet «Regalia» flytte seg 250 meter og jobbe med å heve baugen fra ulykkesbåten. Dette er en atskillig enklere oppgave, siden baugen er mindre og mer intakt enn resten av skroget. Hvis det blir baugen som heves først, vil ikke resten av hurtigbåten kunne heves før tirsdag.

Savnet

Tre av passasjerene er fortsatt savnet etter hurtigbåttragedien.

Undersøkelseskommisjonen som siden i fjor har søkt å registrere omstendighetene rundt forliset, er om bord i spesialfartøyet «Regalia».

oystein.mikalsen@dagbladet.no

TATT OPP: En av flåtene som aldri løste seg ut, ble tatt opp fra 99 meters dyp i går.