- Hevn for overgrep

Siktelsen mot den 15 år gamle gutten og 19 år gamle jenta blir utvidet til overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her ble faren drept

Ifølge VG skal politiets hovedteori være at de to barna drepte sin far som en hevnaksjon. Nå forsøker politiet å finne ut hvem de eventuelle overgrepene har vært rettet mot: Noen av de fem barna eller moren.

- Det ligger selvsagt en stor tragedie i bunnen når to barn blir siktet for å ha tatt livet av faren sin, sier klinikksjef Tom Schulz ved medisinsk avdeling på Aust-Agder sykehus til Dagbladet.

Drapsvåpenet tilhører den 19 år gamle datteren.

Siktelsen mot de to er i dag utvidet fra forsettlig til overlagt drap. Politiet vil begjære begge to varetektsfengslet i fire uker i Nedenes forhørsrett i formiddag.

Akutt syk

Familiedramaet skjedde på rom 025 på medisinsk avdeling ved Aust-Agder sykehus. På tomannsrommet lå den akutt syke 41 år gamle fembarnsfaren, opprinnelig fra Kosovo. På den andre sida av et skjermbrett lå en annen pasient og sov. Vedkommende merket ingen ting til dramatikken ved nabosenga.

Påtalemyndigheten mener at de to barna gikk til angrep og brutalt tok livet av sin far. Flere andre familiemedlemmer som var på sykehuset, skal ha vært uvitende om dramaet. Også barnas mor oppholdt seg ute på korridoren like ved. Dagbladet får opplyst at 41-åringen ble drept med flere knivstikk i hals og overkropp.

I brystet

Etter det Dagbladet erfarer, sto kniven i brystet på pasienten da nattevaktene minutter seinere oppdaget tragedien.

Etterforskningsleder, politiadvokat Jan Atle Hansen, vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger.

- Vi vil ikke si noe om hvordan drapet skjedde, men det er gjort beslag av en gjenstand som kan være benyttet, sier Hansen.

Sykepleierne varslet øyeblikkelig akutteamet på sykehuset som i 30- 40 minutter kjempet for å redde 41-åringens liv. Da var alt håp ute, og politiets operasjonssentral ble varslet. Politiadvokat Hansen vil ikke kritisere sykehuset for sein varsling. Han forstår at sykehuset først gjorde alt de kunne for å redde mannens liv.

En politipatrulje pågrep kort tid etter de to barna rett ved sykehuset.

- Opplysninger om åsted og informasjoner fra sykehuset gjorde at politifolkene fant skjellig grunn til å mistenke de to. De ble pågrepet uten dramatikk, sier politiadvokaten.

- Det blir en del av etterforskningen å finne ut om andre familiemedlemmer kan ha visst noe.

FAMILIETRAGEDIE: Klinikksjef Tom Schultz i sykeværelset hvor den 41 år gamle mannen ble knivdrept i går.