Hevn over hevn

I går kveld ble fire israelere drept, etter en gisselaksjon i bosettingen Itamar på Vestbredden. Samtidig hevnet Ariel Sharon de siste selvmordsaksjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV-kanalen One television i Jerusalem ble fire israelere skutt ned og drept av en palestiner i bosettingen Itamar på Vestbredden.

Meldingene fra Israel var noe uklare i går kveld om hva som egentlig hadde skjedd. Men de fleste nyhetsbyråene konstaterte at minst fire personer - hvorav en ung gutt - ble skutt ned og drept.

Åtte andre bosettere skal være såret etter det som blir beskrevet som et forsøk på å ta gisler.

Familie skutt

For tre uker siden - 29. mai - ble tre tenåringer skutt ned og drept i den samme bosettingen. Ifølge One television var de fire som ble skutt ned og drept i samme familie.

Samtidig som palestinere forsøkte å ta gisler og drepte og skadde flere i Itamar like ved byen Nablus, hevnet israelske kampsoldater de siste selvmordsaksjonene - to selvmordsbombere som drepte 26 israelere.

PFLP - Folkefronten for frigjøring av Palestina - bekreftet i går kveld at de sto bak angrepet i Itamar.

- Selvforsvar

Palestineren skal ha skutt ned og drept fire israelere, og holdt flere bosettere som gisler, før israelske soldater drepte ham.

I går ble det klart at israelske myndigheter vil gjenokkupere palestinske områder så lenge selvmordsaksjonene og terrorangrepene fortsetter.

Nafez Azzam, en av lederene for Islamsk hellig krig, avviste i går oppfordringen fra Yassir Arafat om å stoppe angrepene på sivile israelere.

- Vi befinner oss i en legitim selvforsvarsprosess, fastslo Nafez Azzam.

Samtidig gjorde israelerne det klart at de vil fortsette sine aksjoner på Vestbredden og på Gazastripen.

- Israel vil fortsette med sine aksjoner i selvforsvar for å stoppe terroristene før de gjennomfører sine forbrytelser, sa Gideon Meir i det israelske utenriksdepartementet.

Mobiliserer

Flere israelske medier meldte i går kveld at store deler av hærens reservestyrker vil bli mobilisert.

Dette skjedde bare noen timer etter at israelske styrker rykket inn Betlehem og i flyktningleiren Dheisheh.

Om lag 1500 palestinere skal i går ha blitt arrestert av israelske soldater.

Også det ventede utspillet fra president George W. Bush om en fredsplan er utsatt. Ifølge Det hvite hus er partene - israelerne og palestinerne - mottakelige for å fokusere på fred.

MASSEARRESTASJONER: En palestiner blir kjørt bort med håndjern og bind for øynene etter å ha blitt arrestert i Doha utenfor Bethlehem. Om lag 1500 palestinere skal i går ha blitt arrestert av israelske soldater.