- Hevn som fortjent

Unni Wikan mener at Shabanas rumpestunt gikk over streken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Shabana får politibeskyttelse likevel

Det var i Dagsnytt 18 i går at professor i sosialantropologi Unni Wikan uttalte seg om skyteepisoden mot restauranten Rehmans på Grünerløkka i Oslo. Wikan tok avstand fra episoden, men uttrykte likevel forståelse for at skuddene har falt mot Shabana Rehmans familierestaurant.

- Hvis det er riktig som det står i aviser, at Shabana Rehman koblet sitt rumpestunt med å si på forhånd at nå kom hun til å gjøre noe som skulle provosere pakistanere, så vil jeg vel si at det nesten er som en invitt til å få en type hevn.

En hevngjerning

Programlederen spør så professoren om hun synes Shabana har fått som hun fortjente.

- Eh, ja - jeg vil si det sånn - tror nok det blir sånn, mange, i alle fall en del mennesker i minoritetsmiljøer, vil oppfatte det slik at hun nå har fått svar på tiltale. Hun sa at «Jeg kommmer til å provosere dere» og folk har vist at - noen, hvem de måtte være - at dette tåler vi ikke. Det er som en hevngjerning.

På spørsmål om det går det an å forstå «hevngjerningen» svarer Wikan bekreftende:- Ja, det går an å forstå den - at enkelte føler at hun tråkker så over grenser at hun nærmest tråkker på deres menneskeverd. Det er mulig å forstå, uten at man på noen måte dermed forsvarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer