- Hevn som fortjent

Unni Wikan mener at Shabanas rumpestunt gikk over streken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Shabana får politibeskyttelse likevel

Det var i Dagsnytt 18 i går at professor i sosialantropologi Unni Wikan uttalte seg om skyteepisoden mot restauranten Rehmans på Grünerløkka i Oslo. Wikan tok avstand fra episoden, men uttrykte likevel forståelse for at skuddene har falt mot Shabana Rehmans familierestaurant.

- Hvis det er riktig som det står i aviser, at Shabana Rehman koblet sitt rumpestunt med å si på forhånd at nå kom hun til å gjøre noe som skulle provosere pakistanere, så vil jeg vel si at det nesten er som en invitt til å få en type hevn.

En hevngjerning

Programlederen spør så professoren om hun synes Shabana har fått som hun fortjente.

- Eh, ja - jeg vil si det sånn - tror nok det blir sånn, mange, i alle fall en del mennesker i minoritetsmiljøer, vil oppfatte det slik at hun nå har fått svar på tiltale. Hun sa at «Jeg kommmer til å provosere dere» og folk har vist at - noen, hvem de måtte være - at dette tåler vi ikke. Det er som en hevngjerning.

På spørsmål om det går det an å forstå «hevngjerningen» svarer Wikan bekreftende:- Ja, det går an å forstå den - at enkelte føler at hun tråkker så over grenser at hun nærmest tråkker på deres menneskeverd. Det er mulig å forstå, uten at man på noen måte dermed forsvarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.