Hevnaksjon

- Det er stor frustrasjon ute i Frps lokallag i Oslo. Når stortingsvalgslista skal vedtas på nominasjonsmøtet den 27. januar, kan svært mange komme til å stemme mot både Carl I. Hagen og nestleder Siv Jensen, sier eksklusjonstruede Dag Danielsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I verste fall kan det bety at de to topp-figurene i Frp ikke blir nominert.

Dag Danielsen mener Carl I. Hagen ikke forstår hvor mange tillitsvalgte i Oslo Frp som er blitt skuffet og forbannet over sentralstyrets enstemmige flertall lørdag om å ekskludere både Dag Danielsen og de øvrige 15 styremedlemmene i Oslo Frp. I ytterste konsekvens kan dette føre til at Carl I. Hagen får trøbbel med nominasjonsprosessen. Dette vet Hagen. Partiformannens spill den siste tiden handler om å ha full kontroll over prosessen fram mot det ordinære årsmøtet den 25. og 26. januar, og ikke minst over møtet den 27. januar der Oslo Frps stortingsvalgliste blir vedtatt.

Motstrategi

Men Dag Danielsen og hans venner har lagt en motstrategi. Deres mål er å holde en hånd på rattet både til det ordinære årsmøtet og på nominasjonsmøtet.

Han tror Hagen kan komme til å angre på at han startet utrenskningsprosessen mot styret i Oslo Frp. Dagbladet kjenner Danielsens hemmelige plan.

Dag Danielsen og fylkesstyret i Oslo Frp spiller høyt. I går kveld møttes et nesten fulltallig fylkesstyre til et møte i en leilighet på Furuset. Der planla de nøye hvilke skritt de skal ta de neste ukene. Håpet er at sentralstyrets og Carl I. Hagens eksklusjons- eller suspensjonsprosess mot fylkesstyret i Oslo Frp kan komme til å koste dem dyrt.

- Vi var nesten fulltallig på møtet. Der besluttet vi å ta opp kampen mot Hagens og sentralstyrets uforståelige prosess mot oss, slo Danielsen fast overfor Dagbladet.

Han beklager at Einar Lonstad og Tore Egge i går gjorde det klart at de melder seg ut av Fremskrittspartiet med øyeblikkelig virkning, men dette svekker ikke fylkesstyrets kamp mot Carl I. Hagen.

Motangrepet

Fremskrittspartiets sentralstyre reiste lørdag eksklusjons- suspensjonssak mot styret i Oslo Frp fordi det hadde kalt inn til et ekstraordinært fylkesårsmøte i Oslo. Sentralstyret mener at beslutningen om det ekstraordinære fylkesårsmøtet er misbruk av den stilling personene i fylkesstyret har i partiet.

Fylkeslaget gir blaffen i sentralstyrets vedtak og kaller likevel inn til ekstraordinært årsmøte. Her skal de bevise at de ikke driver med maktmisbruk.

Strategien er slik:

  • 12. desember holdes det ekstraordinære fylkesårsmøtet i Oslo Frp. Der velges et nytt styre. Dersom Danielsen og flere andre i det nåværende styret blir ekskludert eller suspendert søndag, vil andre Danielsen-tro kandidater bli valgt inn i styret.
  • 25. og 26. januar holdes det ordinære fylkesårsmøtet. Der vil bare halve styret kunne skiftes ut. Slik sørger man for at i alle fall halve styret i Oslo Frp består av folk som støtter Dag Danielsen & co.
  • I tillegg teller Dag Danielsen på fingrene om han skal gå til rettssak mot Hagen og sentralstyret.

- Vi opptrer helt i tråd med vedtektene. Innkallingen til dette ekstraordinære årsmøtet sendes før sentralstyret fatter sitt eksklusjons- eller suspensjonsvedtak. Den sendes også mer enn 14 dager før årsmøtet holdes, slik vedtektene krever. Derfor er det også et lovlig holdt møte, sier Danielsen.

<B>GIR SEG IKKE:</B>Dag Danielsen og de andre i Oslo Frp´s fylkeslag nekter å gi seg for press fra sentralstyret i partiet. Her følger Danielsen med på hva nestleder Siv Jensen sier på TV2 nyhetssending i går kveld.