Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevndrap på hevndrap

LONDON (Dagbladet): Et par timer før Sinn Fein møtte statsminister Tony Blair i London ble den protestantiske butikkinnehaveren Jim Guines skutt ned og drept av fire katolikker fra militærgruppen INLA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet er en hevn for drapet på katolikken Fergal McCusker (28), som ble tatt av dage av protestanter søndag kveld. Protestantene hevdet at 28-åringen hadde vært i USA og handlet våpen på vegne av katolikkene. Dette er benektet av alle som kjente Fergal McCusker.

Venn av Adams

Den svært voldelige terrorgruppen IVF tok ansvaret. Og i dag kom svaret fra The Irish National Liberation Army (INLA):

To menn stormet inn i teppebutikken til Jim Guines, og skjøt ham rett ned. Etterpå stakk de fra stedet. I går kveld ble det kjent at butikkinnehaveren er en venn av protestantlederen David Adams.

Varsler flere drap

Drapet på katolikken Fergal McCusker er det femte gjennomført av IVF siden katolikkene drepte IVF-lederen Billy Wright i Maze-fengslet i Nord-Irland i jula. Og fortsatt hevder IVF at flere drap skal skje før Billy «Rottekongen» Wright er hevnet.

IRAs politiske fløy, Sinn Fein, har sagt at de ikke vil gå inn for fredsplanen som er lagt fram under fredsforhandlingene i Nord-Irland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!