Hevnet drap - familien ber om fred

Familien til den svenske massemorderen som ble skutt og drept på fredag , ber om at blodhevnen må ta slutt. 42-åringen ble skutt av sønnen til sitt eget mordoffer fra 20 år tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 20 år siden ble faren og tre andre drept av en massemorder. Det grusomme massedrapet fant sted utenfor Stockholm da fem mennesker var samlet til fest. Etter at tre av dem hadde lagt seg, truet den nå drepte mannen en kvinne med våpen og voldtok henne. Våpenet gikk av og kvinnen ble drept. Deretter drepte mannen de tre andre i leiligheten.

Mannen var psykiatrisk pasient, men hadde permisjon fra sykehuset da drapene skjedde.

På fredag skjøt den nå 36 år gamle sønnen mannen som tok livet av faren hans, tanten, tantens forlovede og en fjerde person.

Ber om fred

Politiet fryktet øyeblikkelig blodhevn, ettersom både ofrene og drapsmannen er av romani-slekt. Blodhevn skal fremdeles være en del av kulturen, ifølge personer av romani-slekt som Aftonbladet har intervjuet.

Men hevnen kom altså først etter 20 år.

Nå ber familien til den drepte 42-åringen om at feiden må ta slutt.

- De har fått sin hevn. Nå vil vi ha fred, sier familien til den drepte 42-åringen til Aftonbladet.

Morderens familie har levd i frykt for hevn siden drapene i 1980. Den gangen måtte de flytte og skaffe seg overfallsalarm. I årene etterpå har de vært forsiktige med å bevege seg fritt rundt i byen, av hensyn til familiene til de fire ofrene.

De avviser at de vil hevne fredagens drap, og håper at feiden er over nå som drapsmannen selv er drept. Ingen av de intervjuede vil stå frem med navn i Aftonbladet. Alle frykter videre hevn.

Ble truet av morderen

Den 36-årige mannen som på fredag drepte farens morder, avviser selv at dette var snakk om blodhevn. Ifølge forsvareren hans, Curt Sandström, møttes 36-åringen og 42-åringen ved en tilfeldighet. Etter at 42-åringen slapp ut av fengsel i høst, har 36-åringen gått rundt med våpen i tilfelle hans skulle treffe farens drapsmann. Han skal ha blitt truet på livet av 42-åringen, og vært svært redd for ham. Også resten av familiene til de som ble drept for 20 år siden, var redde for at massemorderen skulle oppsøke dem.

- Da de møttes, var det klart at en av dem måtte dø, sier en slektning av 36-åringen.

36-åringen meldte seg selv for politiet.