RETURN TO SENDER: En politibil står utenfor huset til Kevin Curtis (45) fra Mississippi, som er pågrepet, siktet for å ha sendt brev med giften ricin til tre politikere, blant dem president Barack Obama. Brevet til Obama kom ikke fram. Foto: AP Photo/Michael H. Miller
RETURN TO SENDER: En politibil står utenfor huset til Kevin Curtis (45) fra Mississippi, som er pågrepet, siktet for å ha sendt brev med giften ricin til tre politikere, blant dem president Barack Obama. Brevet til Obama kom ikke fram. Foto: AP Photo/Michael H. MillerVis mer

Hevngjerrig Elvis-imitator tatt for sending av giftbrev

Hevder myndighetene ikke ville høre på ham da han fant en «fryser full av likdeler».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elvis-imitator og showsanger Kevin Curtis (45) fra Mississippi er ifølge flere amerikanske medier pågrepet og siktet for å ha sendt giftbrev til president Obama og senator Roger Wicker.

Curtis har imitert både Elvis, Buddy Holly og Kid Rock på cruise- og gamblingbåter - men nå venter det «Jailhouse Rock» på den ivrige hoftevrikkeren.

Brevet inneholdt gifta ricin, men kom - grunnet det svært strenge sikkerhetsopplegget som til en hver tid omgir presidenten - aldri fram. All presidentens post gjennomgås grundig før den eventuelt kommer Obama i hende.

I brevene sto det:

«To see a wrong and not expose it, is to become a silent partner to its continuance» - «Ved å vite at noe er galt og ikke bringe det ut i offentligheten, aksepterer man at det fortsetter».

Begge var undertegnet med «I am KC and I approve this message». Den hilsenen har samme form som presidentkandidater avslutter reklamefilmene sine med.

Suspicious minds Dette kan ha sammenheng med funn Curtis hevder å ha gjort da han drev et vaskefirma.

Ifølge nyhetsbyrået AP hevder Curtis på nettet at han hadde «oppdaget en fryser full av avkappede kroppsdeler og organer pakket inn i plast, ved likhuset hos et av de største sykehusene i USA».

Curtis mener myndighetene ikke ville høre på ham da han informerte om funnet.

Curtis er en sterkt religiøs republikaner, som ble pågrepet idet han kjørte ut fra oppkjørselen sin der han var på vei til å kjøre barna sine til kirka.

Pappa i sjokk Faren Jack Curtis Sr. er rystet over pågripelsen.

- Du kan ikke se for deg hva slags sjokk dette er, sier Curtis Sr. til NY Daily News få timer etter at sønnen var pågrepet.

- Jeg kan ikke skjønne at han har gjort dette. Hvor skulle han få tak i ricin, sier faren.

Han har heller ingenting til overs for president Obama, men tar avstand fra handlingen sønnen anklages for.

- Dette er bare trist. Jeg finner Obama frastøtende, jeg avskyr at han i det hele tatt ble valgt og kan ikke skjønne at han slo [Mitt] Romney.  Men jeg klarer ikke å finne en grunn til at Kevin kunne gjøre noe slikt.

- Jeg har aldri snakket med ham om Obama, og Wicker vet jeg i det hele tatt lite om, sier faren.

Dagbladet oppdaterer saken.