- Hevngjerrig

Da Robin Cook gikk av i protest mot Irak-krigen ble Blair kraftig provosert. I går ble Cook begravd, mens Blair var på ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har fått venner til å reagere at Tony Blair ikke møtte opp i den tidligere utenriksministerens begravelse.

-  Vi har alle endret våre planer for å vise respekt og kjærlighet til Robin, hans kone Gaynor, barna og familiene. Men det er et unntak, og det er nasjonens leder, statsministeren, sa Cooks venn og hesteløpskommentator, John McCririck.

Han mente det var «smålig hevngjerrighet» som gjorde at Blair ikke endret ferieplanene. McCriricks tale ble direkteoverført via høyttalere utenfor St. Giles-katedralen.

Tilhørerne klappet da de hørte den krasse kritikken.

Cook var en av Blairs nærmeste medarbeidere i Labour-partiet, da Tony Blair kom til makta i 1997. Han var utenriksminister da NATO bombet Kosovo, og ble kjent for å profilere Blairs nye «etiske utenrikspolitikk». I 2001 ble han parlamentsleder, men våren 2003 trakk han seg i protest mot Irak-krigen.

Hans avskjedstale er regnet som den beste i britisk politisk historie. Sist lørdag fikk han hjerteinfarkt og døde under en fottur i den skotske fjellheimen.

Han ble 59 år gammel.

b> MINNET: I går ble den tidligere britiske utenriksministeren Robin Cook begravd. Britiske toppolitikere minnet Cook, men Blair valgte å ikke avbryte ferien.