Heyerdahl kjøper Fjørtoft-paradis

Barna til Jens P. Heyerdahl har kjøpt øya Hekkingen nord for Senja. Prisen er 6,1 millioner kroner, 3,1 millioner over takst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selger er forfatter, filmprodusent og journalist, Kjell Fjørtoft.

- Jeg er i høyeste grad fornøyd med salget. Øya har betydd det meste for meg, sier Fjørtoft til Dagbladet.no. Forfatteren vil ikke kommentere hvem som har kjøpt eiendommen. Fjørtoft kjøpte øyparadiset i 1966.

Dagbladet.no får bekreftet av kilder i eiendomsbransjen at det er barna til Jens P. Heyerdahl, Jens P. Heyerdahl d.a.y og Mari-Ane Røed Heyerdahl, som har kjøpt eiendommen.

Øya Hekkingen utenfor Senja er på drøyt 800 dekar, hvorav Fyrvesenet har 45 dekar. I tillegg følger et stort antall holmer og skjær og fine badestrender med på kjøpet. Øya er en av de mest spesielle fritidseiendommene som er lagt ut for salg i Norge.

Eiendomsmegler Jørn T. Nerdal hos Notar Eiendom i Tromsø sier at taksten var på tre millioner.

- Det var en langsom prosess helt til man tok fatt på selve budrunden. Når man først kom i gang, gikk det ganske fort. Eiendommen ble solgt for 6,1 millioner kroner. Det er en unik eiendom med en unik historie, sier Nerdal, som heller ikke vil kommentere hvem som har kjøpt eiendommen.

Kjell Fjørtoft har skrevet tre av sine 19 bøker på skrivemaskin på Hekkingen.

- Jeg var en «urolig» journalist og har skrevet kontroversielle bøker. Til tider var det en knallhard påkjenning. Da var det godt å komme til Hekkingen. Hvis jeg ikke hadde hatt Hekkingen, tror jeg ikke jeg hadde hatt balansen i meg til å skrive bøkene, sier Fjørtoft, som understreker at det har vært viktig å finne en kjøper som vil ta vare på stedet og på fuglene.

SOLGTE MED FORTJENESTE:forfatter, filmprodusent og journalist, Kjell Fjørtoft solgte Hekkingen til Jens P. Heyerdahls barn