Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heyerdahl ut av Orkla-styret

Hvis ordføreren i bedriftsforsamlingen får det som han vil, blir Christen Sveaas valgt inn i Orklas styre sammen med Storebrand-sjef Åge Korsvold. Jens P. Heyerdahl d.y. skvises ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styreformann Svein Ribe Andersen og konsernsjef Jens P. Heyerdahl den yngre trer ut i ordfører Øystein Eskelands forslag. Det samme gjør Truls Holthe og Matti Lehti.

Ifølge en pressemelding fra Orkla ønsker Eskeland at Storebrands konsernsjef Åge Korsvold blir ny styreformann. Storaksjonær Christen Sveaas blir nytt styremedlem, sammen med tidligere DnB-sjef Finn H. Hvistendahl.

I pressemeldingen skriver Orkla at lederen av bedriftsforsamlingen vil kalle inn til møte i neste uke, der endringer i styresammensetningen skal diskuteres.

Korsvold takket ja

- Forutsatt at valgene gjennomføres i henhold til ovennevnte forslag, går jeg ut fra at spørsmålet om å innkalle til ekstraordinær generalforsamling ikke lenger vil være aktuelt, sier Eskeland.

Korsvold har takket ja til å bli styreformann etter Ribe Andersen.

- Det har vært avgjørende å skape enighet om en løsning som kan legge grunnlaget for en prosess for å gjenopprette ro rundt Orkla og sikre verdier og videre utvikling i selskapet. Styret vil arbeide sammen med administrasjonen for å videreutvikle Orkla som et sterkt norsk industrilokomotiv. Samtidig vil vi iverksette de undersøkelser som er nødvendige for å bringe klarhet i de transaksjoner i Orkla-aksjen som har vært omtalt i den senere tid, sier Korsvold i en kommentar.

Ifølge Orkla sier Heyerdahl at han er enig i Eskelands forslag, og at han er positiv til den samlede løsningen.