Heyerdahl utpekes som ryktespreder

Tidligere konsernsjef i Orkla, Jens P. Heyerdahl, blir utpekt som sentral i svertekampanjen som Christen Sveaas, Stein Erik Hagen og Tore Lindholt mener seg utsatt for. Ryktene om deres homofili og psykopatiske trekk nådde i går Orklas styrebord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dermed er ryktene som Sveaas, Hagen og Lindholt gikk ut med i VG sist lørdag, løftet opp på et formelt beslutningsplan i Orkla-konsernet. Det betyr igjen at ryktene blir vurdert som så alvorlige at de kan påvirke drift og ledelse av Orkla.

Da styreformann Tom Ruud kom til Orklas nybygde hovedkvarter i fasjonable Karenslyst Allé på Skøyen i går, hadde han allerede møtt trekløveret Sveaas, Rimi-Hagen og Folketrygdfondets direktør, Tore Lindholt, på et hemmelig sted.

Til stede var også bedriftsforsamlingens ordfører, Harald Arnkværn. Derfra gikk Ruud og Sveaas til styremøte. Etter møtet med de angivelige rykteofrene, sier Ruud til Dagbladet:

- Dette dreier seg ikke om den nåværende konsernsjefen.

- Men dreier det seg om den forrige, Jens P. Heyerdahl?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Sveaas vet

- Jeg vet med betydelig sikkerhet hvem som står bak, sier Christen Sveaas.

Internt i Orkla er det nå en reell frykt for at det skitne spillet skal utløse en ny strid om maktposisjonene i Orkla framover mot neste generalforsamling. Særlig snakkes det om den bitre kampen mellom finansmannen Sveaas og tidligere konsernsjef gjennom 22 år, Jens P. Heyerdahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer