Hijab-saken:

Hijab-dømt frisør avviser krav etter påståtte ærekrenkelser

- Det er ingenting som tyder på at Hodne ikke har vært aktsom.

AVVISER KRAVET: Frisør Merete Hodne avviser oppreisningskravet Malika Bayan har fremmet etter to omstridte Facebook-uttalelser i forbindelse med hijab-saken.
AVVISER KRAVET: Frisør Merete Hodne avviser oppreisningskravet Malika Bayan har fremmet etter to omstridte Facebook-uttalelser i forbindelse med hijab-saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er ingenting som tyder på at Hodne ikke har vært aktsom og i god tro da hun videreformidlet informasjonen hun hadde fått. Kravet er avvist, skriver Merete Hodnes advokat, Linda Ellefsen Eide, i en SMS til NTB.

Bayan krever 50 000 kroner i oppreisningserstatning etter Facebook-poster hun opplever som ærekrenkende. Uttalelsene ble lagt ut i forbindelse med saken mot Hodne, som hadde nektet Bayan adgang til frisørsalongen på Bryne fordi hun bar hijab.

Omhandler privatlivet

- Bakgrunnen for søksmålet er to uttalelser på Hodnes Facebook-sider som omhandler Bayans privatliv og som etter vårt syn går utenfor ytringsfrihetens rammer, sa 24-åringens advokat, Sulman Hussain, til NTB da kravet ble fremmet for halvannen uke siden.

Eide framholder at uttalelsene, som Bayan opplever som svært nedsettende og negative, har sitt opphav hos saksøkeren selv og hennes familie.

- Vi finner ikke juridisk grunnlag for erstatning når uttalelsene kommer fra Malikas egen familie, og hun selv har bekreftet disse overfor min klient og andre, skriver Eide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer