Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hijab-saken:

Hijab-dømt frisør avviser krav etter påståtte ærekrenkelser

- Det er ingenting som tyder på at Hodne ikke har vært aktsom.

AVVISER KRAVET: Frisør Merete Hodne avviser oppreisningskravet Malika Bayan har fremmet etter to omstridte Facebook-uttalelser i forbindelse med hijab-saken.
AVVISER KRAVET: Frisør Merete Hodne avviser oppreisningskravet Malika Bayan har fremmet etter to omstridte Facebook-uttalelser i forbindelse med hijab-saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingenting som tyder på at Hodne ikke har vært aktsom og i god tro da hun videreformidlet informasjonen hun hadde fått. Kravet er avvist, skriver Merete Hodnes advokat, Linda Ellefsen Eide, i en SMS til NTB.

Bayan krever 50 000 kroner i oppreisningserstatning etter Facebook-poster hun opplever som ærekrenkende. Uttalelsene ble lagt ut i forbindelse med saken mot Hodne, som hadde nektet Bayan adgang til frisørsalongen på Bryne fordi hun bar hijab.

Omhandler privatlivet

- Bakgrunnen for søksmålet er to uttalelser på Hodnes Facebook-sider som omhandler Bayans privatliv og som etter vårt syn går utenfor ytringsfrihetens rammer, sa 24-åringens advokat, Sulman Hussain, til NTB da kravet ble fremmet for halvannen uke siden.

Eide framholder at uttalelsene, som Bayan opplever som svært nedsettende og negative, har sitt opphav hos saksøkeren selv og hennes familie.

- Vi finner ikke juridisk grunnlag for erstatning når uttalelsene kommer fra Malikas egen familie, og hun selv har bekreftet disse overfor min klient og andre, skriver Eide.

Dømt etter hijab-nekt

Hodne er i Gulating lagmannsrett dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for å ha nektet Bayan adgang til sin frisørsalong, men slipper å motpartens sakskostnader.

Lagmannsretten reduserte størrelsen på boten fra 10.000 kroner, som tingretten fastsatte, fordi «den fornærmede oppsøkte salongen for å se hvordan tiltalte ville reagere». Hodne erkjente ikke straffskyld, verken i tingretten eller lagmannsretten.

Eide opplyser nå at Hodne vil bruke betenkningstiden fram til 25. januar med å ta stilling til spørsmålet om hun vil anke dommen.

NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling