Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hijab-dømt frisør saksøkes for uttalelser på Facebook

Malika Bayan saksøker Merete Hodne.

SAKSØKES: Fredag ble Merete Hodne dømt for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til sin frisørsalong. Nå saksøker Bayan Hodne for uttalelser på Facebook. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SAKSØKES: Fredag ble Merete Hodne dømt for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til sin frisørsalong. Nå saksøker Bayan Hodne for uttalelser på Facebook. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hodne ble i Gulating lagmannsrett fredag dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan (24) adgang til sin frisørsalong på Bryne. Nå fortsetter den rettslige striden.

- Bakgrunnen for søksmålet er to uttalelser på Hodnes Facebook-sider som omhandler Bayans privatliv og som etter vårt syn går utenfor ytringsfrihetens rammer, sier 24-åringens advokat, Sulman Hussain hos advokatfirmaet Actio til NTB.

50.000 kroner

Han opplyser at de vil be om oppreisning på 50.000 kroner for skaden de mener Bayan er påført som følge av uttalelsene.

- Vi ønsker ikke å ha uttalelsene på trykk, men Hodne bretter ut min klients privatliv og skriver om hendelser av svært privat karakter offentlig på Facebook, sier Hussain.

- I tillegg kommer Hodne med svært negative karakteristikker av Bayan, sier han

Som eksempel nevner Hussain begreper som «psykopat», «slange» og «lystløgner».

- Dette er uttalelser om min klient som går ut over ytringsfrihetens rammer og rammes av skadeerstatningslovens paragrafer om ærekrenkende utsagn fremsatt i det offentlige rom, sier han.

Vil ikke kommentere

- Vi har sendt prosessvarsel både til Hodnes advokat og til Hodne selv og venter nå på svar, sier Hussain.

Merete Hodnes advokat, Linda Ellefsen Eide, sier til NTB hun ikke har mottatt prosesskrivet fra Bayans advokat og derfor ønsker verken hun eller Hodne å kommentere saken foreløpig.

Hussain sier at han håper saken kan komme opp i Jæren tingrett i løpet av våren, om det ikke inngås forlik før den tid.

Søksmålet kommer altså en snau uke etter at Hodne i lagmannsretten ble dømt til å betale en bot på 7000 kroner for å ha nektet hijba-kledde Malika Bayan adgang til hennes frisørsalong.

Ifølge Hodne fikk hun «helt hetta» da Bayan og en venninne kom inn i salongen hennes med hijab på.

- De kom inn, en spurte om hva det kostet å stripe håret, og jeg sa at jeg tar ikke imot sånne som dere, at de fikk gå til en annen frisør, så gikk de ut igjen, har Hodne uttalt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling