- Hijab-nei vil knuse muslimers jobb-drømmer

- Religionsfriheten svekkes uten hijab, sier Shoaib Sultan fra Islamsk Råd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble det klart at justisminister Knut Storberget vil vurdere politi-hijab på nytt. Justisdepartementet har fjernet pressemeldingen som ble lagt ut onsdag i forrige uke der det ble slått fast at beslutningen om endringen i uniformsreglene var tatt.

Men hvorfor er bruken av hijab så viktig for islamske kvinner? - Det er et religiøst påbud, sier Shoaib Sultan, generalsekretær i Islamsk Råd Norge. - Fremmer integreringSultan mener det er viktig at de som tilhører den islamske tro får lov til å bruke hijab på jobben.

- Alt annet vil føre til at religionsfriheten svekkes i det norske samfunnet. Vi mener at man fremmer integrering ved å la muslimske kvinner som ønsker det delta i yrkeslivet med hijab, sier Sultan.

Generalsekretæren mener det vil svekke integreringen hvis kvinner med hijab ekskluderes. - Hvis kvinner med hijab systematisk utelukkes fra slike jobber vil det selvsagt kunne svekke integreringen. Utelukkelse vil føre til mer isolasjon, og også mindre kontakt på tvers av religiøs- og kulturell tilhørighet, sier Sultan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer