- Hijab-nekt er lovstridig

Likestillingsombudet krever begrunnelse fra Storberget.

SNUOPERASJON: Justisminister Knut Storberget på pressekonferansen der han opplyste at han skrinlegger forslaget om å tillate politifolk å bruke hijab i tjenesten.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SNUOPERASJON: Justisminister Knut Storberget på pressekonferansen der han opplyste at han skrinlegger forslaget om å tillate politifolk å bruke hijab i tjenesten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Likestillingsombudet vil at justisminister Knut Storberget (Ap) skal begrunne hvorfor han har snudd og ikke vil tillate hijab i politiet. Ombudet mener det er i strid med diskrimineringsloven.

- Debatten om denne saken har gått helt av skaftet, sier likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås, som håndhever loven, til Aftenposten.

Hun mener at Storbergets beslutning preges av at det er valg til høsten.

- Men vi skal ivareta interessene til enkeltpersoner og grupper - også til dem som ikke er avhengig av velgerne, sier hun.

Gangås vil om kort tid skrive brev til Storberget og be om en nærmere begrunnelse for hijabforbudet. Ombudet har i flere tidligere saker konkludert med at forbud mot hijab eller turban på arbeidsplassen er lovstridig.

- I utgangspunkt skal det mye til å nekte politiet å bruke hijab, fordi det i prinsippet vil innebære et yrkesforbud, sier hun.

Likestillingsombudet understreker at det kan finnes saklige grunner for å nekte bruk av religiøst hodeplagg, og hun ønsker derfor å vurdere om Storberget har slike grunner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer