Hijab-saken er avsluttet

- Han legger seg flat, det er bra nok for oss, sier Per Kristian Foss.

LEGGER SAKEN DØD: Carl I. Hagen (Frp), Per Kristian Foss (H) og resten av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sier seg fornøyd med det svaret justisminister Knut Storberget har sendt dem og avslutter nå behandlingen av hijab-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
LEGGER SAKEN DØD: Carl I. Hagen (Frp), Per Kristian Foss (H) og resten av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sier seg fornøyd med det svaret justisminister Knut Storberget har sendt dem og avslutter nå behandlingen av hijab-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Justisminister Knut Storberget sendte i dag sitt svarbrev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Komitéen hadde bedt statsråden svare på fem spørsmål i forbindelse med departementets behandling av hijab-saken.

Storberget tar selvkritikk i brevet og sier han burde trukket tilbake den omstridte pressemeldingen umiddelbart etter at den ble lagt ut på departementets hjemmeside 4. februar.

Per Kristian Foss (H) i kontrollkomitéen mener Storberget legger seg flat og sier saken nå er avsluttet.

- Vi er fornøyd med Storbergets svar og har bestemt oss for å ikke gå videre med saken. Han innrømmer at det var den offentlige debatten som fikk han til å endre standpunkt i saken og det er godt nok for oss. Han legger seg flat, sier Foss til Dagbladet.no.

Justisministeren vil ikke fortelle hvem i departementet som foretok feilen og la ut pressemeldingen der regjeringen går inn for å åpne for bruk av hijab i politiet.

- Det er hans rett til å ta ansvaret for saksbehandlingen i departementet og ikke fortelle hvem som gjorde dette, sier Foss.

Det blir dermed ingen videre behandling av saken i Stortinget.

TOK SELVKRITIKK: Justisminister Knut Storberget innrømmer at han burde trukket tilbake den omstridte pressemeldingen om hijab i politiet umiddelbart. Foto: Scanpix
TOK SELVKRITIKK: Justisminister Knut Storberget innrømmer at han burde trukket tilbake den omstridte pressemeldingen om hijab i politiet umiddelbart. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer