Hijab-vedtak kan bli utsatt til etter valget

Regjeringen stresser ikke.

KAN BLI UTSATT: Regjeringen stresser ikke fram en omkamp om hijab i politiet før høstens stortingsvalg. Saken får ta den tiden den tar, sier kilder i Arbeiderpartiet til Aftenposten. Foto: METROPOLITAN POLICE/EPA/SCANPIX
KAN BLI UTSATT: Regjeringen stresser ikke fram en omkamp om hijab i politiet før høstens stortingsvalg. Saken får ta den tiden den tar, sier kilder i Arbeiderpartiet til Aftenposten. Foto: METROPOLITAN POLICE/EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen stresser ikke fram en omkamp om hijab i politiet før høstens stortingsvalg. Saken får ta den tiden den tar, sier kilder i Arbeiderpartiet til Aftenposten.

Politidirektoratet (POD) fikk hijabsaken i retur fra Justisdepartementet i forrige uke etter regjeringens retrett i saken. I oppdragsbrevet gir ekspedisjonssjef Karen Alette Melander i Justisdepartementet direktiver om endringer i uniformsreglementet, men hijab er ikke nevnt med et eneste ord.

«Det er etter departementets oppfatning viktig å ivareta hensynet til en mest mulig nøytral politiuniform og at en aksept av tildekking av hår gis et beskjedent omfang», heter det i brevet.

Det gå ikke fram av brevet om departementet kun vil ha tildekking av hodet, eller tildekking også av halsen som med hijab, skriver Aftenposten.

Informasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sier at det ikke er gitt noen tidsfrist for PODs arbeid med saken, men kilder sentralt i Arbeiderpartiet sier til avisen at det er en omfattende vurdering som skal gjøres fra PODs side med sammenligninger i inn- og utland, og at dette «får ta den tiden det tar».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer