Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hijabdømt frisør anker til Høyesterett

Ble i lagmannsretten dømt til å betale bot.

ANKER: Frisøren Merete Hodne anker dommen hun fikk for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til salongen.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix</span>
ANKER: Frisøren Merete Hodne anker dommen hun fikk for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til salongen.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frisøren Merete Hodne anker dommen hun fikk for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til salongen.

Nå skal Høyesteretts ankeutvalg avgjøre om landets høyeste domstol skal behandle saken, melder NRK.

Bakgrunnen er at Malika Bayan høsten 2015 iført hijab gikk inn i frisørsalongen til Merete Hodne på Bryne og spurte hva det kostet å farge håret. Bayan fikk da angivelig beskjed om at Hodne «ikke ville ta på sånne som henne».

Hodne nektet for å ha sagt dette, men fikk en bot på 8.000 kroner for brudd på diskrimineringslovgivningen. Dermed endte saken i retten der Hodne ble dømt i begge rettsinstanser. I tingretten ble Hodne dømt til å betale 10.000 kroner pluss sakskostnader på 5.000 kroner. Hun anket saken til lagmannsretten, der boten ble redusert med 3.000 kroner og hun slapp å betale motpartens sakskostnader.

Lagmannsretten reduserte størrelsen på boten fordi lagmannsretten «ikke helt kan se bort fra at den fornærmede oppsøkte salongen for å se hvordan tiltalte ville reagere».

Hodne erkjente ikke straffskyld verken i tingretten eller lagmannsretten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling