Hijabdømt frisør truer med å ta revy til retten

Hijabdømte Merete Hodne truer med å gå rettens vei om ikke Løgnaslaget, som kaller henne «Nazifrisøren fra Bryne», ikke fjerner det i forestillingen sin. 

Stavanger  20170103.
Gulating lagmannsrett i Stavanger: Hijab-saken mellom Merete Hodne som nektet Malika Bayan frisørtime i salongen hennes. Tirsdag møtes partene til ankeforhandlinger.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Stavanger 20170103. Gulating lagmannsrett i Stavanger: Hijab-saken mellom Merete Hodne som nektet Malika Bayan frisørtime i salongen hennes. Tirsdag møtes partene til ankeforhandlinger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg var på en fest da jeg første gangen hørte om revyinnslaget der jeg omtales som «nazifrisør». Det syntes jeg var drøyt, men gjestene sa at innslaget var morsomt ment, og at jeg ikke måtte ta det så høytidelig. Men det stakk, forteller Hodne til Stavanger Aftenblad.

Hodne ble tidligere i år dømt for å ha nektet en hijabkledd kvinne adgang til frisørsalongen sin på Bryne. Saken er anket til Høyesterett.

Hun forteller at hun fikk en epost fra en mann som hadde sett revyen «Løgnasevangeliet», med Per Inge Torkelsen, Rune Andersen og Dag Schreiner, som sa at dette måtte hun ikke finne seg i, og ringte til Torkelsen.

- Han svarte «ja» da jeg spurte om de kalte meg for «nazifrisør», og henviste meg deretter videre til produsent Pål Mangor Kvammen, sier Hodne.

Hun sendte derfor en epost til Kvammen der hun ba om at «nazifrisør» blir fjernet.

- Jeg skrev at jeg for tiden var opptatt og derfor ikke hadde tid til å ta stilling til saken før etter 14. februar. Men egentlig er ikke saken høyt oppe på prioriteringslisten min etter den datoen heller, sier Kvammen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer