INTENS ETTERFORSKNING: Store mannskaper fra Hordaland politidistrikt er sysselsatt i drapssaken i Os. Nå har distriktet gått til det uvanlige skritt å be om bistand fra Kripos. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADET
INTENS ETTERFORSKNING: Store mannskaper fra Hordaland politidistrikt er sysselsatt i drapssaken i Os. Nå har distriktet gått til det uvanlige skritt å be om bistand fra Kripos. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADETVis mer

Hilda (98) ble påført «massiv vold mot hodet»

Hordaland politidistrikt på bar bakke etter drapet i Os, og får bistand fra Kripos. Nå er det satt opp ekstra vakthold i tettstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Hordaland politidistrikt står på bar bakke etter at de i dag måtte løslate 42-åringen som var siktet for drapet på Hilda Feste (98) i Os. Nå står de uten mistenkte i saken, og har gått til det uvanlige skritt å be om hjelp fra Kripos; som regel er det distriktets egne etterforskere som står for de kriminaltekniske undersøkelsene.

- Vi har bedt om helt spesifikk teknisk bistand fra Kripos for å få hjelp til noe på åstedet. Deres teknikere har vært inne i leiligheten i dag, forklarer Asbjørn Onarheim, påtaleansvarlig ved Hordaland politidistrikt, til Dagbladet.

Nå i ettermiddag foreligger den foreløpige obduksjonsrapporten.

- Den drepte er påført massiv vold mot hodet, opplyser Hordaland politidistrikt i en pressemelding. Det samsvarer med at drapsofferet ble funnet med store hodeskader.

- Store ressurser Onarheim framholder at politietterforskningen fortsetter med store ressurser, både teknisk og taktisk.

- Det pågår omfattende informasjonsinnhenting i saken. Vi har hatt mange inne til avhør, sier politiadvokaten.

98-årige Feste ble funnet død i sin eldrebolig søndag kveld. Hun ble funnet av sin hjemmesykepleier, som minutter tidligere observerte en mannsperson inne i leiligheten. Samme kveld ble en 42-årig mann, også han fra Os, arrestert i forbindelse med en annen sak.

Politiet valgte etter hvert å sikte 42-åringen for drapet; bl.a. hadde mannen skader da han ble pågrepet kort vei fra drapsåstedet.

Mannen har hele tida hevdet sin uskyld, samtidig som moren og broren ga ham alibi for drapstidspunktet. Politiet på sin side var i tvil om de hadde riktig gjerningsperson, og sjekket ham til slutt ut av saken.

42-åringens advokat Carl-Christian Grythe Hoff betegner den frafalte siktelsen som «et overgrep», og vil sammen med klienten seinere i uka vurdere en eventuell reaksjon overfor politiet.

Drapsmann på frifot Lokalsamfunnet i Os må i mellomtida forholde seg til at én eller flere gjerningspersoner går løs.

UNDER PRESS: Asbjørn Onarheim, påtaleansvarlig ved Hordaland politidistrikt, måtte i dag løslate mannen han siktet for Os-drapet. Nå har politiet ingen mistenkte i saken. Foto: LEIF STANG / DAGBLADET
UNDER PRESS: Asbjørn Onarheim, påtaleansvarlig ved Hordaland politidistrikt, måtte i dag løslate mannen han siktet for Os-drapet. Nå har politiet ingen mistenkte i saken. Foto: LEIF STANG / DAGBLADET Vis mer

- Dette er en ny utrygghet, en spesiell situasjon. Alle er preget, og vi må passe på hverandre, sier Anne Marie Sandve, sokneprest i Os prestegjeld, til Dagbladet.

Dagbladet får opplyst at Securitas-vakter vil være i gatene i Os i natt.

- De skal bl.a. gjøre arbeidsforholdene tryggere for hjemmepleierne, sier sokneprest Sandve.

Os-ordfører Terje Søviknes sier til Dagbladet at han ikke opplever en utbredt frykt blant folk, men at det er noe engstelse blant en del innbyggere.

- Den engstelsen skal vi ta på alvor. Vi er alle utålmodige i forhold til å få en oppklaring. Det vil være viktig at politiet blir tilført tilstrekkelig med ressurser til å klare det, sier han.

Politiadvokat Onarheim sier han forstår at folk kan være engstelige.

- Men vi har ekstra patruljering i området. Det skal ikke være grunn til å være spesielt engstelig for at noen skal slå til igjen, sier Onarheim til Dagbladet.

DREPT: Hilda Feste (98) ble funnet død i sin eldrebolig i Os søndag. Her sammen med Os' ordfører Terje Søviknes, som besøkte den engasjerte kvinnen for seks år siden. Foto: ODDMUND LUNDE / DAGBLADET
DREPT: Hilda Feste (98) ble funnet død i sin eldrebolig i Os søndag. Her sammen med Os' ordfører Terje Søviknes, som besøkte den engasjerte kvinnen for seks år siden. Foto: ODDMUND LUNDE / DAGBLADET Vis mer