DREPT: Søndag 1. januar ble Hilda Feste (98) overfalt og drept i sitt eget hjem. Politet jakter en ukjent gjerningsmann.
Foto: Arkiv
DREPT: Søndag 1. januar ble Hilda Feste (98) overfalt og drept i sitt eget hjem. Politet jakter en ukjent gjerningsmann. Foto: ArkivVis mer

- Hilda (98) var opptatt av at andre skulle ha det bra

Nå er den drepte kvinnen dypt savnet av familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OS (Dagbladet): Det ligger en dyster stemning over Os kommune etter det brutale drapet på Hilda Rød Feste (98) som skjedde klokken 21.37 på første nyttårsdag.

Da fant hjelpepleiere den 98-årige kvinnen drept i sitt hjem

I boligen hadde Hilda bodd de siste 15 årene i et rolig strøk i en ellers trygg bygd.

- Dette er en forferdelig sak som har slått hardt ned blant Hildas nærmeste. For oss var dette et voldsomt sjokk som har skapt stor sorg i familien, og redsel blant de eldre i Os, sier Hildas nevø, Per Arne Rød til Dagbladet.

- Nært forhold Han har vokst opp i nærheten av tante Hilda og hadde et nært forhold til henne. Hans hus ligger bare noen få minutters kjøretur fra boligen hvor Hilda ble drept.

Nå forteller han om 98-åringen til Dagbladet for å hedre hennes minne. 

- Hilda hadde så lett for å le, hun var vital og hadde et åpent vesen. Hilda var opptatt av at andre skulle ha det bra. Hun var også initiativrik og samfunnsengasjert, sier Rød.

Blant annet har Hilda tidligere hatt flere velformulerte innlegg i lokalavisen, forteller nevøen.

- Hun var opptatt av å høre på hva andre hadde å fortelle. Unge som gamle hygget seg i hennes selskap. Hos henne følte barna seg sett og hørt. "Nå er det vafler" kunne hun rope til naboer på en sommerdag, forteller han videre.
 
Familien forteller Per Arne understreker at Hilda er sterkt savnet av familen. Da han besøkte henne like før jul, fikk han som vanlig ikke lov til å ta med seg noe til kaffen.

- SJOKK OG SORG: Per Arne Rød er nevø til Hilda Rød Feste. - For oss var dette et voldsomt sjokk som har skapt stor sorg i familien, og redsel blant de eldre i Os, sier han. Foto: Tor Erik H. Mathiesen.
- SJOKK OG SORG: Per Arne Rød er nevø til Hilda Rød Feste. - For oss var dette et voldsomt sjokk som har skapt stor sorg i familien, og redsel blant de eldre i Os, sier han. Foto: Tor Erik H. Mathiesen. Vis mer

- Hun stilte opp med julebrød, hadde laget fint i stand og hadde akkurat vært hos frisøren, sier han.

På bilder av Hilda smiler hun og er en slank og stilig dame tross sine 98 år, og det er akkurat slik hun var bestandig, forteller Per Arne.

Dagbladet har snakket med øvrig familie som beskriver 98-åringen som uvanlig klar og velfungerende

- Selv om hun ville blitt 99 år om én måned, på dagen før kongens bursdag, klaget hun kun over litt skrantende syn og hørsel. I Hildas omgangskrets var hun den som stelte i stand for andre gamle rundt seg, selv om disse var mye yngre enn henne. Hun lagde kaffe og fikk folk sammen, får Dagbladet fortalt.

- Godt likt av alle Nevøen Per Arne forstår ikke hvem som kan ha villet Hilda vondt.

- Det er helt ubegripelig for meg. Hun var godt likt av alle, sier han. Hilda hadde avtalt å gå på bingo med vennner andre nyttårsdag.

KRIPOS BISTÅR: Politiet etterforsker drapet på Hilda Feste (98) bredt, og får bistand fra Kripos med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen.
KRIPOS BISTÅR: Politiet etterforsker drapet på Hilda Feste (98) bredt, og får bistand fra Kripos med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen. Vis mer

Denne bingoturen fikk hun aldri oppleve.