Hilde (34) fikk toppjobb

UD-diplomat Hilde Haraldstad (34) blir kronprins Haakon og Mette-Marits nærmeste støttespiller. Haraldstad kjenner både kronprinsen og Mette-Marit fra tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haraldstad ble håndplukket til jobben som det kommende kronprinsparets personlige sekretær.

Hun blir den første som går inn i kronprinsparets personlige stab på Slottet. Hun kommer fra Kristiansand, og er en bekjent av Mette-Marit fra tida før kronprinsen og Mette-Marit ble kjærester.

Hilde Haraldstad har også truffet Haakon gjennom arbeidet i UD, der hun blant annet har tatt del i undervisningen av UD-aspirantene.

- Vi har noen felles bekjente fra Kristiansand og har vært på hils de siste årene, sier diplomatkvinnen om sitt forhold til Mette-Marit Tjessem Høiby.

Som sekretær har hun ansvaret for å organisere det kommende kronprinsparets oppgaver.

Felles kjente

Etter det Dagbladet forstår ble Mette-Marit og hennes kommende sekretær kjent gjennom familien. De siste årene har de bare hatt kontakt når de har møttes tilfeldig.

Hilde Haraldstad er oppvokst i Kristiansand. Hun har hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo. I 1995 begynte hun som aspirant i utenrikstjenesten. Dette er det samme kurset som kronprins Haakon nå følger.

Alle Dagbladet har snakket med i UD skryter av Slottets nye sekretær.

- Hun er både faglig dyktig og en flott person, sier kollegene.

Håndplukket

Dagbladet kjenner til at Haraldstad ble håndplukket til jobben som ble utlyst i februar. For kronprinsen og Mette-Marit er det viktig å ha medarbeidere som de kan stole fullt ut på.

Det at begge to kjenner Haraldstad fra før, regnes som en fordel. Haraldstad vil ikke kommentere dette.

- Jeg regner med at jeg ikke er blitt ansatt på grunn av at jeg kommer fra Kristiansand, men på grunn av min faglige bakgrunn, sier Haraldstad.

VIKTIG STØTTESPILLER: Kronprins Haakon og Mette-Marit er i ferd med å bygge opp sin nærmeste stab på Slottet. UD-diplomat Hilde Haraldstad er håndplukket til jobben som det kommende kronprinsparets nærmeste sekretær.
HYRER BEKJENT: Kronprins Haakon og Mette-Marit har skaffet seg personlig sekretær.