Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hilde meldte minus 3 og Trondheim overalt

Værsjokk fra Bergen. Her får du lyspunktene i kompensasjon.

 SJOKKMELDING I FORMIDDAG:  Hilde Holdhus flesket til med tre kuldegrader og Trondheim overalt. FAKSIMILE: TV 2 NYHETSKANALEN.
SJOKKMELDING I FORMIDDAG: Hilde Holdhus flesket til med tre kuldegrader og Trondheim overalt. FAKSIMILE: TV 2 NYHETSKANALEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjokkmelding på TV 2 Nyhetskanalen i morges fra den vanligvis blide og vennligsinnede værmelder Hilde Holdhus: minus 3 grader over hele Sør-Norge og Midt-Norge fra Helgeland til Lindesnes.

Og vel så overraskende til morgenkaffen:  alle byer og tettsteder - 13 i tallet - er for enkelhets skyld omdøpt til Trondheim.

- Så dette er noe vi får forholde oss til på permanent basis?

- Nei, nei, det var ikke kuldegrader noen steder i Sør-Norge, selv om sommeren ble litt borte i går kveld. Og selv om Trondheinm er en hyggelig by, så er det ikke meningen at det skal hete Trondheim overalt, ler Hilde Holdnus noen små timer  etter det første værmeldingssjokket klokka 08.20.

Hang seg opp - Da må du nesten forklare disse sjekkene for Dagbladets lesere!

- Så gjerne! Det var den første værrapporten søndag morgen, og den gikk på direkten. Jeg står med fjernkontrollen i hånden og skal starte grafikkmaskinen, som vanlig. Så merker jeg at den har hengt seg opp, men vi er i gang, og det for seint. Jeg vinker febrilsk til teknikeren, som skjønner at han må restarte maskinen. Og da dukker det først opp noen gamle data, for å si det enkelt.

- Så du selv hva som skjedde bak din rygg mens du talte til folket?

- Jeg har samme lesemaskin som programlederne, en prompt. Så jeg visste hva som skjedde, ja. Jeg tror jeg sa noe om at seerne ikke måtte bry seg det de ser på kartet akkurat nå. Eller noe sånt. Det varte visst bare noen sekunder, men det virket som en liten evighet, ja.

Her kan de se værmeldingen der det meste gikk galt.

- Kan vi trygt legge ut værvarselet fra Storm nå i ettermiddag?
- Ja, ja, ingen slike overraskelser der. Det er jo ingen overraskelse at det har blitt mer grått og regnfullt i sør over natta.

Best i nord - Sånn til slutt - kan du komme med noe hyggelige for å kompensere for vintersjokket?

- Jeg kan iallefall fortelle hvor det er hyggeligst å være i dag, som værmessig.  Over store deler av Nord-Norge er det fint. Aller best er det i Nordland og sør i Helgeland. Mange steder i nord blir det rundt 20 grader i dag. Og sol er det enda flere steder i nord. Det er i Nord-Norge det blir finest de nærmeste dagene også.

- Bra det var feil Nyhetskanalens vaktsjef Leslie Tangen i Oslo tar sjokkmeldingen fra værkollegaen i Bergen med fatning og glimt i øyet:

- Det er mest morsomt. Stakkars Hilde, hun taklet det veldig bra.

- Hun er vant til at ting kan skje når man jobber på direkten. Hun har glimt i øyet, dette klarte hun bra.

- Vi kan tross alt være glad for at det ikke var riktig værmelding, det ville blitt en brå overgang fra sommerværet, beroliger Leslie Tangen.