Hildegard Lächert deltok i massedrap som SS-vakt. Etter krigen fikk hun jobb for CIA

Slik spionerte Hitlers menn og kvinner for USA: Bevisene lå gjemt i nedgraderte CIA-dokumenter.

Massemorder: Klaus Barbie var Gestaposjef og fryktet for sin inhumane behandling av motstandsfolk og jøder. Etter krigen levde han et langt liv som spion for USA. Foto: NTB Scanpix
Massemorder: Klaus Barbie var Gestaposjef og fryktet for sin inhumane behandling av motstandsfolk og jøder. Etter krigen levde han et langt liv som spion for USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Gestaposjefen Klaus Barbie ble allerede i 1945 hyret inn av den amerikanske militæretterretningen CIC. Okkupantene hadde – etter seieren over Nazi-Tyskland – sendt hjem flesteparten av sine erfarne medarbeidere.

Allerede sommeren 1945 begynte de å ansette tyskere som i Hitlers Tredje rike hadde gjort seg skyldig i ufattelige forbrytelser. Den unge historikeren Peter Hammerschmidt forteller i boka «Dekknavn Adler» om hvordan Klaus Barbie kom på betalingslista.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer