Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hill: Kosovo-forhandlinger på vent

Forhandlingene om Kosovo blir innstilt i dag. Kosovoalbanerne har undertegnet den internasjonale fredsplanen for Kosovo, mens serberne fortsatt nekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Samtalene vil bli innstilt, sa USAs representant i forhandlingene, Christopher Hill, til reportere ved Kleber-senteret i Paris. Siste runde av forhandlingene har pågått her siden mandag. Han kunne ikke si noe om når fredsforhandlingene vil bli gjenopptatt, ettersom partene ikke har avtalt noen ny dato.

Det var ventet at utenriministrene fra Storbritannia og Frankrike, Robin Cook og Hubert Vedrine, senere i dag skulle avgjøre hva som nå skal skje med fredsprosessen. I går sa diplomater at serberne kan bli gitt en aller siste tidsfrist onsdag i neste uke med å undertegne avtalen.

Kosovoalbanerne undertegnet selvstyreavtalen ved en enkel seremoni i Kleber-senteret i går kveld. Serberne nektet på sin side å undertegne, og la i stedet fram en rekke nye forslag, som den såkalte Kontaktgruppen for det tidligere Kosovo imidlertid ikke vil behandle.

Diplomater har antydet at en ny runde med samtaler i Paris kan komme i gang igjen tirsdag eller onsdag i neste uke. Hensikten med et avbrudd skal være å gi serberne en siste frist til å områ seg, før de vender tilbake til Paris for å undertegne fredsavtalen.

(NTB)