Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary: - Det russiske valget var udemokratisk

Men 70 prosent deltok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndagens presidentvalg i Russland var en milepæl i landets retrett fra demokrati, hevder Hillary Clinton, som selv håper å bli demokratenes presidentkandidat i USA.

Clinton, som tidligere i år omtalte Russlands president Vladimir Putin som hjerteløs, mener søndagens valg var alt annet enn demokratisk.

Selv om rundt 70 prosent av russiske velgere deltok, en langt høyere valgdeltakelse enn det USA noensinne har hatt, mener Clinton at russerne i realiteten var fratatt muligheten til å velge sin neste president.

- Dagens presidentvalg i Russland var en milepæl i landets retrett fra demokrati, heter det i en kunngjøring fra senatoren, som søndag drev valgkamp i Ohio.


- Deprimerende øvelse Clinton lar seg ikke imponere av Dmitrij Medvedev, som ble båret fram som kandidat av Putin.

- Putin har slått ned på uavhengige medier, plaget og fengslet politiske motstandere og gjort valg til en deprimerende øvelse, mener Clinton.

Hun langer samtidig ut mot president George W. Bush og anklager ham for å ha gitt Putin «fritt spillerom» ved å bruke all tid på å bekjempe terrorisme.

- Som president er jeg villig til å samarbeide med Russland der vi har sammenfallende interesser, som eksempelvis i kampen mot terrorisme og atomspredning, sier Clinton, som rett nok ligger etter Barack Obama i kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat.

HILLARY OG «SAM»: Hillary og Ted Danson (med hvitt hår), som folk flest kjenner som Sam i TV-serien «Cheers», møtte pressen om bord i flyet på flyplassen i Cleveland i går. Foto: JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX
HILLARY OG «SAM»: Hillary og Ted Danson (med hvitt hår), som folk flest kjenner som Sam i TV-serien «Cheers», møtte pressen om bord i flyet på flyplassen i Cleveland i går. Foto: JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX Vis mer

- Men Russland må også forstå hvilke prioriteter USA har, og at vi er villige til å stå hardt på disse, fortsetter hun.


Skuffet Obama Obama var noe mer forsiktig i sin kommentar til det russiske presidentvalget søndag.

- Jeg er skuffet over at dette valget ikke var helt fritt og rettferdig. Dette som følge av fraværet av frie medier og plagingen av opposisjonsledere og politiske partier, sa Obama, som likevel lover samarbeid med Medvedev.

- Vi må arbeide sammen med Medvedev og støtte demokrati og det sivile samfunn i Russland, sa Obama.

Det hvite hus ønsket søndag kveld ikke å kommentere Medvedevs valgseier i Russland, og viste til at det ikke forelå endelige, offisielle resultater.

(NTB)

SEIERHERRER: Vladimir Putin (t.v.) fikk det helt som han ville; Dmitrij Medvedev (t.h.) ble suveren valgvinner i presidentvalget i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media