Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary «avslørte» at hun alltid har chillisaus i veska - det fikk Trump til å se svart

Anklaget Clinton for å si hva som helst for å fri til svarte velgere.

PÅ RESTAURANT: Her er Hillary Clinton innom og hilser på i en en restaurant i New York. I går gjestet hun et radioprogram og det var der hun snakket om at hun alltid har med seg chillisaus i veska. Foto: Justin Sullivan/AFP/Scanpix
PÅ RESTAURANT: Her er Hillary Clinton innom og hilser på i en en restaurant i New York. I går gjestet hun et radioprogram og det var der hun snakket om at hun alltid har med seg chillisaus i veska. Foto: Justin Sullivan/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Hilllary Clinton i går var frokost-gjest hos det populære hip-hop radioprogrammet «Breakfast club» kom hun med en opplysning som overrasket mange.

- Hva har du alltid med deg, spurte programleder Angela Yee.

- Chillisaus, svarte Clinton.

En av de andre programlederne ble skeptiske til at hvite og velstående Clinton hadde et nært forhold til ingrediensen som er så populær blant svarte. I tillegg synger Beyonce om «Hot sauce in my bag», i sangen «Formation».

- Folk kommer til å høre dette og si: ok, nå frir hun bare til svarte igjen, sa programlederen som kaller seg Charlamagne Tha God.

- Ja, virker det? spurte Clinton tilbake før hun understreket at hun faktisk alltid har med seg chillisaus i veska.

Falskt Mannen som kanskje vil bli hennes utfordrer i kampen om presidentvervet, Donald Trump, hadde fått med seg radioprogrammet da han var gjest hos Fox News i morges.

- Hun går rundt med chillisaus akkurat som jeg går rundt med chillisaus. Det hele er så falskt, bare smiger, sa Trump.

Clinton-kampanjen slo hardt tilbake mot Trumps antydning om at kandidaten deres bare snakket de svarte lytterne til hip-hop-stasjonen etter munnen.

Pressesekretær Nick Merrill og kampanjemdarbeider Teddy Goff tvitret om hvor mye chillisaus Hillary Clinton går rundt med.

Nært forhold For Clintons nære forhold til chillisaus er kanskje mer ekte enn Trump fikk inntrykk av. Hun har nemlig ved flere anledninger tidligere snakket om sin kjærlighet til den sterke røde sausen. I et intervju med nyhetsbyrået AP fra i fjor fortalte hun at hun og Bill hadde over hundre forskjellige flasker chilli- eller pepper-saus da de bodde i Det hvite hus.

Og i et intervju med Washington Post i 1995 sa hun at chillisaus er hennes hemmelige lidenskap.

Under dagens viktige primærvalg i New York er det ventet at Hillary Clinton vil knuse sin motkandidat Bernie Sanders. Den seieren kan hun trolig i stor grad takke sine støttespillere i den svarte befolkningen for. Både Bill og Hillary Clinton har helt siden de bodde i Det hvite hus på 90-tallet stått ekstremt sterkt i den svarte befolkningen. 

Hele Norges coronakart