- TOK FEIL: - Jeg var ikke alene om å ta feil, men like fullt tok jeg feil. Enkelt og greit, skriver Clinton i boken Hard Choices, Foto:  Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
- TOK FEIL: - Jeg var ikke alene om å ta feil, men like fullt tok jeg feil. Enkelt og greit, skriver Clinton i boken Hard Choices, Foto: Kristian Ridder-Nielsen / DagbladetVis mer

Hillary Clinton: - Jeg stemte feil i Irak-saken

I sin nye bok skriver Hillary Clinton at hun tok feil da hun stemte for invasjonen i Irak i 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var ikke alene om å ta feil, men like fullt tok jeg feil. Enkelt og greit, skriver Clinton i boken Hard Choices, som blir utgitt i USA tirsdag. Det skriver avisa Washington Post.

Selv om Clinton har uttrykt anger over avgjørelsen tidligere, er dette den tydeligste uttalelsen hun har kommet med til nå.

Flere partifeller i Demokratene brukte Clintons stemme for invasjonen som et argument mot hennes kandidatur som presidentkandidat i 2008. Barack Obama, som var imot Irak-krigen helt fra begynnelsen av, vant som kjent den kampen.

Clinton skriver også om USAs strategi i Syria i boken. Hun skriver at hun argumenterte for at Obama burde bevæpne de syriske opprørsstyrkene, noe presidenten valgte ikke å gjøre.

Avtalen Obama nylig gjorde med Taliban om å frigi krigsfangen Bowe Bergdahl blir også nevnt. Ifølge Clinton sa hun da det ble aktuelt å utveksle fanger med Taliban, at «å åpne forhandlingsdøren til Taliban vil være vanskelig å svelge etter så mange år med krig».

(NTB)