Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary Clinton: - Kina slåss forgjeves mot historien

Tror kineserne frykter smitte fra arabiske revolusjoner.

KLAR TALE: USAs utenriksminister Hillary Clinton kritiserte Kinas forhold til menneskerettigheter under åpningen av det strategisk-økonomiske dialogmøtet mellom de to landene i Washington igår. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS
KLAR TALE: USAs utenriksminister Hillary Clinton kritiserte Kinas forhold til menneskerettigheter under åpningen av det strategisk-økonomiske dialogmøtet mellom de to landene i Washington igår. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i et intervju med det amerikanske nyhetsmagasinet The Atlantic at USAs utenriksminister Hillary Clinton kommer med de oppsiktsvekkende klare uttalelsene.

- Kineserne er redde Clinton sier seg enig med The Atlantics journalist, som synes det virker som kineserne er redde for at kreftene som først ble utløst i Tunis kan nå Tiananmen-plassen i Beijing.

- De er bekymret, svarer Clinton. - De tror de kan stoppe historien, noe som er narraktig («a fool´s errand»). Det kan de ikke lykkes med, men de kommer til å prøve så lenge som mulig, sier hun.

I virkelighetens verden Samtidig sier Hillary Clinton at USA ikke kan la være å ha kontakt med den kinesiske toppledelsen, selv om landet har en bedrøvelig historikk når det gjelder menneskeretter. Det samme sier hun om Saudi-Arabia.

- Vi lever i virkelighetens verden, sier Clinton til The Atlantic.

Uttalelsene til The Atlantic blir publisert samtidig med at amerikanerne har strategiske og økonomiske samtaler med kineserne på høyt nivå i Washington.

- Bekymret På åpningsmøtet i går, mandag, sa Hillary Clinton i følge BBC at USA er bekymret for menneskerettssituasjonen i Kina, og at historien har vist at samfunn som forsøker å respektere menneskerettighetene er de mest vellykkede.

-Dette har vist seg igjen og igjen, men særlig de siste månedene, sa Clinton ifølge BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media