Hillary Clinton: - Nå er ikke Trump morsom lenger

Clinton-angrep mot sin tidligere venn.

LER IKKE ALLTID: Hillary Clinton var i godt humør og lo under et valgkamparrangement i Alexandria i Virginia tidligere i år. Hun er her fotografert i gjenskinnet fra en såkalt teleprompter. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix
LER IKKE ALLTID: Hillary Clinton var i godt humør og lo under et valgkamparrangement i Alexandria i Virginia tidligere i år. Hun er her fotografert i gjenskinnet fra en såkalt teleprompter. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gang for lenge, lenge siden (eller ti år, som det også heter) var det godt kjent at Donald Trump var en god venn av Hillary og Bill Clinton. Hillary satt på første rad i kirka da Trump giftet seg i 2005, og Trump har donert penger til Clinton Foundation. Døtrene Chelsea Clinton og Ivanka Trump er gode venner.

Forholdet har vært så nært at det de siste dagene har kommet spekulasjoner, blant annet fra Jeb Bush, om at Trumps kamp for å bli republikansk presidentkandidat er en skjult plan for å sørge for at Hillary Clinton til slutt blir valgt til president. Det er antatt at Clinton vil se på Trump som en drømmemotstander.

- Gått over streken Nå er uansett i hvert fall den offentlige tonen mellom Hillary og Donald noe annerledes enn for ti år siden.

- Nå er det ikke morsomt lenger, sa Clinton da hun natt til i dag norsk tid gjestet talkshowet «Late Night with Seth Meyers» på NBC.

- Han har gått over streken. Det han sier nå er ikke bare skammelig og feil, det er farlig, sa den demokratiske presidentkandidaten.

Trump sa mandag denne uka at USA bør innføre innreisenekt for muslimer fram til Kongressen kan sette i verk tiltak, fordi han mener «hat» fra muslimer mot amerikanere kan føre flere angrep. Utspillet har fått sterk kritikk fra en rekke ulike hold.

Clinton mener Trumps uttalelser skader USAs muligheter til å bekjempe IS, da hun mener terrorgruppa kan bruke dem til å rekruttere nye medlemmer.

- Kravet om å nekte muslimer adgang til landet er en lissepasning til terroristene. Han gir dem propaganda-materiale, en måte å rekruttere medlemmer fra Europa og USA. Fordi han har gått over denne streken, mener jeg alle - og spesielt andre republikanere - må høyne røsten og si: «Nå er det nok, du har gått for langt», sa Clinton i TV-intervjuet.

Paul vil nekte personer fra 33 land innreise Republikanske presidentkandidater som Jeb Bush, Chris Christie og Lindsey Graham har alle kritisert Trumps utspill. Det samme har Paul Ryan, speaker i Representantenes Hus, gjort.

Senator Rand Paul, også han republikansk presidentkandidat, har på sin side sagt at USA bør vurdere å nekte personer fra 33 ulike «høyrisiko-land» innreise mens USAs innvandringspolitikk gjennomgås.

Trump har fortsatt en solid ledelse over de andre republikanske presidentkandidatene på meningsmålingene. Ulike eksperter er uenige om han faktisk har mulighet til å vinne nominasjonskampen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer