Presidentvalg i USA

Hillary Clinton ble hyllet av Beyoncé

Presidentkandidat Hillary Clinton fikk drahjelp av superstjernen Beyoncé og hennes ektemann Jay-Z under et arrangement i Cleveland fredag.

STAR POWER: Demokratenes presidentkandidat, Hillary Clinton, får drahjelp stjerneparet Beyoncé og Jay Z under et arrangement i Cleveland i Ohio. Foto: EPA/DAVID MAXWELL
STAR POWER: Demokratenes presidentkandidat, Hillary Clinton, får drahjelp stjerneparet Beyoncé og Jay Z under et arrangement i Cleveland i Ohio. Foto: EPA/DAVID MAXWELLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton kom opp på scenen under showet og ble hyllet av de to musikkartistene.

- Verden ser på oss som et progressivt land som trenger forandring. Jeg vil at min datter skal vokse opp og se at en kvinne styrer landet vårt. Derfor stiller jeg meg bak henne, sa Beyoncé.

Clinton selv slo fast at hennes valgkamp for å bli USAs første kvinnelige president er neste steg i borgerrettighetskampen.

- Vi har uferdig arbeid å gjøre, flere barrierer å bryte, og – med deres hjelp – et glasstak å knuse en gang for alle, sa Clinton til høylytt jubel fra salen.

Tidligere på kvelden harselerte republikanernes presidentkandidat Donald Trump over støtten Clinton får fra kjendiser.

- Vi kommer til å vinne Pennsylvania stort. Og forresten, jeg trengte ikke å ta med meg J-Lo eller Jay-Z. Jeg er her helt alene, sa Trump under et valgkamparrangement i Hershey i Pennsylvania.

- Jeg er her helt alene. Bare meg. Ingen gitar, ikke noe piano, ingenting, fortsatte han.

Fredagen brukte Trump på landsbygda i New Hampshire, først i Atkinson der nesten 98 prosent av de 6.800 innbyggerne er hvite.

Da han under møtet gjentok løftet om å bygge en mur mot Mexico, ble han hilst med jubelrop fra de frammøtte, som buet kraftig da han nevnte Hillary Clintons navn og hevdet at hun ville åpne USAs grenser.

(NTB)