Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary Clinton bytter valgkampleder

Obama vant fem stater i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton bytter ut sin valgkampleder Patti Solis Doyle med en av sine gamle rådgivere Maggie Williams, melder ABC News.

Patti Solis Doyle skal gå over i en rolle som rådgiver for kampanjen.

- Jeg har vært stolt over å lede denne valgkampen, og jeg er enda stoltere over å kalle Hillary en venn gjennom over 16 år, skrev Doyle i en e-post til valgkampmedarbeiderne i går.


Utskiftningen skjer dagen etter at Clintons konkurrent Barack Obama gjorde rent bord i nominasjonsvalgene i Washington, Nebraska, Louisiana og på Jomfruøyene.

Les også: Trimufnatt for Obama

I natt ble det klart at Barack Obama også slo Clinton på valgmøtet i Maine. Med sine 24 delegater er Maine ingen viktig stat, men seieren styrker Obamas momentum.

Når 70 prosent av stemmene er talt opp har Obama fått 58 prosent av stemmene. Det gir ham 1564 delegater mot Cliontons 1122.

På tirsdag skal de to kjempe om delegater i District of Columbia, Maryland og Virginia.

BYTTER VALGKAMPLEDER: Her fra et valgkampmøte i Virginia i går. Foto: REUTERS/Joshua Roberts
BYTTER VALGKAMPLEDER: Her fra et valgkampmøte i Virginia i går. Foto: REUTERS/Joshua Roberts Vis mer

- Dette har allerede vært den lengste presidentkampanjen i vårt lands historie, og det har krevd enorme ofre fra oss alle og fra våre familier, skriver Solis Doyle til sine medarbeidere.

Påtroppende kampanjesjef Williams ble hentet inn da Clinton tapte valget i Iowa. Enkelte kilder i valgkampapparatet sier til ABC News at dette ga Solis Doyle mindre makt. Andre sier at hensynet til familien spilte en stor rolle i hennes beslutning om å slutte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media