CLINTON I HAITI: USAs utenriksminister møtte president René Préval under sitt korte besøk på flyplassen i Port-au-Prince for å evaluere hjelpeoperasjonen etter jordskjelvet. Foto: REUTERS / Eduardo Muñoz / SCANPIX
CLINTON I HAITI: USAs utenriksminister møtte president René Préval under sitt korte besøk på flyplassen i Port-au-Prince for å evaluere hjelpeoperasjonen etter jordskjelvet. Foto: REUTERS / Eduardo Muñoz / SCANPIXVis mer

Hillary Clinton henter hjem 50 jordskjelvofre

På snarvisitt i Haiti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USAs utenriksminister Hillary Clinton besøkte lørdag den haitiske hovedstaden Port-au-Prince.

Kort etter at hun landet i et Hercules-fly fra kystvakten møtte hun den amerikanske ambassadøren og sjefen for de amerikanske militæres hjelpeoperasjon i et telt på flyplassen.

Hun hadde også et timelangt møte med president René Préval for å høre hvordan USA kan avhjelpe drivstoffmangelen og bidra til å løse de logistiske problemene i det jordskjelvrammede landet.

På en kort pressekonferanse på rullebanen lovte hun at USA står klar til å hjelpe Haiti «i dag, i morgen og i framtiden».

Hillary Clinton er den mest fremtredende amerikanske politikeren som besøker Haiti etter tirsdagens jordskjelv. Med på flyet var det nødhjelp, og hun tar med seg tilbake 50 amerikanere som skal evakueres.

Søndag er det ventet at FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal besøke Haiti.


(NTB)