Hillary Clinton hyllet av partiet etter Obamas flammende tale

Presidenten talte til Demokratenes landsmøte i natt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PHILADELPHIA (Dagbladet): Det var litt av ei rekke Barack Obama skulle følge opp når han i natt fikk avslutte den nest siste dagen av Demokratenes landsmøte.

Hans visepresident Joe Biden, visepresidentkandidat Tim Kaine og tidligere New York-borgermester Michael Bloomberg var blant de som varmet opp for ham.

Men det var ingen talere det var høyere forventninger til enn USAs 44. president når han tok scenen for fjerde gang på et landsmøte. Første gang var som ung senator fra Illinois. På dagen tolv år etter går han på scenen med to presidentperioder bak seg.

- Vi er bedre

- Dette landet er blitt testet av krig og resesjon. Jeg står foran dere i kveld etter to perioder som president for å si at jeg er mer optimistisk med tanke på USAs framtid enn noensinne, sa Obama etter å ha hyllet barna og kona.

I kveld var han klar for å gi en saftig støtteerklæring til Hillary Clinton, og for å tegne et annet bilde av USA enn det Donald Trump og Republikanerne gjorde i Cleveland forrige uke.

- Vi har blitt mindre avhengig av utenlandsk olje, vi har fjernet Osama bin Laden, vi har gjenopprettet forholdet til Cuba, vi har kuttet gjelden for støtten, skapt hjem for militærveteraner og amerikanere har fått bekreftet at ekteskap gjelder alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer