Hillary Clinton i avhør

I fem timer ble den amerikanske presidentfruen avhørt om sin befatning med Whitewater-skandalen. Spesialetterforsker Kenneth Starr, som har vært ivrigst i jakten på fellende bevis mot presidentparet, sto for avhørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Clinton har lenge vært i myndighetenes søkelys for måten de håndterte eiendomsskandalen Whitewater. På 80-tallet var Bill og Hillary Clinton tungt inne i utbyggingsprosjektet som senere strandet, og dro flere banker med seg i dragsuget.

Lange avhør

Kenneth Starr og hans stab brukte fem timer på å avhøre Hillary Clinton i det Hvite Hus i natt. Presidentfruen skal særlig ha blitt forhørt om det juridiske arbeidet hun utførte for en sparebank, eid av hennes forretningspartnere i Whitewater. Sparebanken gikk konkurs etter at Whitewater-prosjektet kollapset. Påtalemyndigheten har forsøkt å finne ut hvorvidt fru Clinton feilinformerte etterforskere, eller forsøkte å skjule dokumenter om sitt Whitewater-engasjement.

Uskyldig

USAs førstedame hevder hardnakket sin uskyld, likevel blir det antatt at dersom noen har gjort noe ulovlig i eiendoms-skandalen, så er det henne.

Ifølge BBC vokser spekulasjonene etter avhørene, det antas at presidentjegeren Kenneth Starr og hans folk haler innpå presidentparet.

Dårlig tid

Men etterforskerne har dårlig tid på seg til å finne fellende bevis mot Clintons. I løpet av to uker må etterforskningen være avsluttet, hvis man ikke har kommet frem til noe innen den tid vil saken bli henlagt.

To av presidentparets tidligere forretningspartnere i Whitewater-prosjektet har sonet fengselsdommer for bedrageri i forbindelse med eiendomsskandalen.

PRESIDENTJEGEREN: Kenneth Starr kjemper mot tiden i jakten på fellende bevis mot Clinton-ekteparet.