Hillary Clinton innlagt på sykehus med blodpropp

Komplikasjoner etter at utenriksministeren besvimte og pådro seg hjernerystelse før jul.

Foto: JOHN THYS / AFP / NTB SCANPIX
Foto: JOHN THYS / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs avtroppende utenriksminister Hillary Clinton er innlagt på sykehus i New York, etter at en legeundersøkelse i dag avdekket en blodpropp, melder nyhetsbyrået AP.

Hun behandles nå med blodfortynnende medisin og blir værende  på New York-Presbyterian i minst to døgn.

Clinton har ikke vist seg offentlig siden hun 13. desember slo hodet og pådro seg en hjernerystelse. Det skal ha skjedd da hun besvimte grunnet dehydrering, som følge av et magevirus.

65-åringen var hjemme alene da hun falt om, og hjernerystelsen ble ikke oppdaget før etter en stund. Utenriksministeren har de siste ukene blant annet måttet avlyse en reise til Marokko og deltok ikke på en kongresshøring om det omstridte ambassadeangrepet i Libya.

Svært lite informasjon om sykdomsforløpet ledet til spekulasjoner om at skaden var mer komplisert enn det utenriksministerens stab først ga inntrykk av.

Clintons talsmann Philippe Reines uttaler nå at legene fortløpende evaluerer 65-åringens tilstand, og legger til at dette også gjelder andre problemer knyttet til hjernerystelsen - uten at dette blir spesifisert.

Clinton skal fratre som utenriksminister når Obama i januar tar presidenteden foran sin andre periode. John Kerry tar da over den prestisjetunge ministerposten..

Mange i det politiske etablissementet antar at Hillary Clinton vil bruke tida etter avgangen på å sale opp til 2016-valgkampen for å bli demokratenes presidentkandidat, og at hun har svært gode sjanser til å bli Barack Obamas etterfølger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer