Hillary Clinton krever tilbaketrekking fra Irak

- Hvis ikke Bush får slutt på det, gjør jeg det når jeg blir president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senator Hillary Clinton krever at en amerikansk tilbaketrekking fra Irak må innledes innen tre måneder.

- Vi må få slutt på denne krigen på en smart måte, ikke en demokratisk eller en republikansk måte, men en måte som gjør oss sikrere og får våre soldater hjem så snart som mulig, sa Clinton på en video som ble lagt ut på nettet lørdag.

Hun gjorde det klart at tilbaketrekkingen må starte innen 90 dager, ellers burde kongressen trekke tilbake godkjenning den ga Bush for krigen.

- Hvis ikke George Bush får slutt på denne krigen før hans periode som president er over, skal jeg når jeg blir president, sa Clinton som ligger an til å bli demokratenes presidentkandidat neste år.

Clinton er blitt kritisert for å ha stemt for å gi president Bush autorisasjon til å gå til krig mot Irak i 2002 og for ikke å ha beklaget at hun stemte for krig.

Lørdag greide ikke demokratene å samle nok stemmer i Senatet til å innlede en debatt om en resolusjon mot krigen. Selv om demokratene fikk følge av sju republikanere, manglet de fortsatt fire stemmer til å slå tilbake dem som fortsatt støtter Bushs krigsstrategi.

(NTB)

<strong><b>PRESIDENTKANDIDAT:</strong></b> Hillary Clinton krever at tilbaketrekkingen av amerikanske styrker fra Irak innledes innen 90 dager. Clinton håper å bli USAs neste president, men kritiseres for å ha stemt for å gi president Bush autorisasjon for Irak-krigen. Foto: AP
PRESIDENTKANDIDAT: Hillary Clinton krever at tilbaketrekkingen av amerikanske styrker fra Irak innledes innen 90 dager. Clinton håper å bli USAs neste president, men kritiseres for å ha stemt for å gi president Bush autorisasjon for Irak-krigen. Foto: AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer