Innreiseforbudet i USA:

Hillary Clinton med spydig Twitter-stikk til Donald Trump etter det sviende nederlaget

Hillary Clinton hylles for sin enkle melding, mens Trump raser på Twitter.

TWITTER-STIKK: President Donald Trump er ikke så fornøyd med at innreiseforbudet hans fremdeles ligger brakk etter at en ankedomstol har vurdert det. Det passet Hillary Clinton på å markere i sosiale medier. Foto: Rick Wilking     / Reuters / NTB Scanpix
TWITTER-STIKK: President Donald Trump er ikke så fornøyd med at innreiseforbudet hans fremdeles ligger brakk etter at en ankedomstol har vurdert det. Det passet Hillary Clinton på å markere i sosiale medier. Foto: Rick Wilking / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump led et bittert nederlag natt til fredag, da en føderal ankedomstol besluttet å opprettholde kjennelsen som opphevet presidentens innreiseforbud.

Det skjer etter at en lavere rettsinstans forrige uke opphevet innreiseforbudet. Trumps regjering hadde et håp om at denne beslutningen ville bli omgjort av ankedomstolen i San Francisco. Det skjedde altså ikke.

3-0

Det tok ikke lang tid før Trumps argeste rival i fjorårets valgkamp kom på banen. Litt over en time etter at kjennelsen ble kjent var Hillary Clinton aktiv på Twitter.

3-0, lød den enkle meldingen fra Demokratenes presidentkandidat til fjorårets valg.

Det blir av amerikanske medier som Boston Globe, USA Today og LA Times tolket som et tydelig stikk til Donald Trump, etter at de tre dommerne i saken enstemmig besluttet at innreiseforbudet hans ikke blir gjeninnført. Med andre ord: 3-0.

I skrivende stund har meldingen blitt delt over 60 000 ganger og mottat en rekke hyllester.

- Dette er ikke hvem vi er

Det var i slutten av januar Donald Trump signerte en presidentordre om at statsborgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria er uønsket i USA, med mindre de har gyldig opphold i landet. Forbudet er ment å forhindre terror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer