Hillary Clinton fikk flest stemmer under Demokratenes nominasjonsmøter på De amerikanske jomfruøyen Foto:AFP PHOTO/NTB Scanpix
Hillary Clinton fikk flest stemmer under Demokratenes nominasjonsmøter på De amerikanske jomfruøyen Foto:AFP PHOTO/NTB ScanpixVis mer

Hillary Clinton ministeg mot nominasjonen

Vant alle de sju delegatene på De amerikanske jomfruøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seieren er et ministeg for Clinton på veien mot å bli nominert som Det demokratiske partiets kandidat til høstens presidentvalg. Hun mangler nå bare 60 delegater for å få de 2.383 som trengs for å sikre seieren før landsmøtet i juli.

Utfordreren Bernie Sanders fikk bare 12,2 prosent av stemmene, mens resten gikk til Clinton i lørdagens oppgjør på De amerikanske jomfruøyene.

Sanders havnet dermed under sperregrensa på 15 prosent. Clintons seier er nesten like stor som da Barack Obama vant over henne med 90 prosent under nominasjonsmøtene på De amerikanske jomfruøyene i 2008.

Øyene er et av fem amerikanske territorier der innbyggerne får lov til å stemme i nominasjonskampen. De har imidlertid ikke stemmerett ved selve presidentvalget i november. Søndag holder Demokratene nominasjonsvalg på Puerto Rico, og der står hele 60 delegater på spill.

Clinton og Sanders driver i helgen valgkamp i forkant av nominasjonsvalgene i seks delstater tirsdag. Da står blant annet California, USAs mest folkerike delstat, på programmet.

Clinton gikk inn i helgen med et forsprang på over 200 landsmøtedelegater til Sanders. I tillegg har langt flere av partiets såkalte superdelegater sagt at de vil støtte den tidligere utenriksministeren.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram