Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary Clinton sier hun er ferdig med Trump

- Jeg tenker ikke engang på å svare ham lenger. 

FERDIG MED TRUMP:  Presidentkandidat Hillary Clinton og hennes visepresidentkandidat Tim Kaine svarer på spørsmål fra media på hennes nye kampanjefly. - Jeg er tenker ikke en gang på å svare ham lenger, sier hun om motkandidat Donald Trump.  Foto: AFP PHOTO / Robyn Bec
FERDIG MED TRUMP:  Presidentkandidat Hillary Clinton og hennes visepresidentkandidat Tim Kaine svarer på spørsmål fra media på hennes nye kampanjefly. - Jeg er tenker ikke en gang på å svare ham lenger, sier hun om motkandidat Donald Trump.  Foto: AFP PHOTO / Robyn Bec Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton sier hun er ferdig med sin motkandidat Donald Trump.

Ifølge BBC sier Clinton at hun ikke lenger bryr seg med hva han sier, og at hun i stedet vil fokusere på politiske saker.

- Jeg har debattert med ham i fire og en halv time. Jeg tenker ikke engang på å svare på utspillene hans lenger, sa Clinton, ifølge BBC News da hun snakket med reportere om bord på sitt kampanjefly i natt, norsk tid.

Tosifret ledelse

Det er i overkant av to uker til presidentvalget i USA og etter tre TV-sendte debatter ser Clinton ut til å ha skaffet seg en solid ledelse.

På en fersk måling utført for ABC News leder Clinton tosifret.

På målingen, som er utført på angivelig sikre velgere, leder hun med 12 prosentpoeng, med en oppslutning på hele 50 prosent nasjonalt, mot 38 prosent for Trump.

Målingen er gjennomført etter den siste tvdebatten.

På gjennomsnittet av de siste målingene er det derimot jevnere. Ifølge Real Clear Politics ligger Clinton i snitt 5,9 prosentpoeng foran Trump med 47,9 prosents oppslutnings mot 42 prosent for Trump.

Preget av kontroverser

Valgdekningen i det siste har vært preget av en rekke kontroverser knytet til Donald Trump.

Republikaneren har kommet med en rekke anklager om valgfusk og vil ikke si at han vil godta valgresultatet om han taper valget.

TIDENES SKITNESTE VALGKAMP: Voldtekts- og korrupsjonsanklager, mensen, e-poster og en god del drittkasting er bare noe av det som gjør dette til den skitneste valgkampen i amerikansk historie. Foto: Per Ervland / NTB Scanpix / Shutterstock / Grafikk: Marie Røssland / Guro Lindahl Flåten Redigering: Marie Røssland Vis mer

Han har også måtte forsvare seg mot anklager fra en lang rekke kvinner som beskylder ham for seksuell trakassering og tafsing.

På et valgkampmøte i går, la Trump fram sin plan for sine første 100 dager som president. Her lovet han blant annet å bygge muren sin mot Mexico, begrense lobbyvirksomheten i Washington og starte forhandlinger om nye handels- og klimaavtaler.

Det meste av tida brukte han imidlertid på harde angrep på Hillary Clinton og kvinnene bak sex-anklagene.

- Alle disse kvinnene vil bli saksøkt når valget er over, ifølge Trump.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!