Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary Clinton søker neppe politisk verv

Washington (NTB-Reuters): Venner og medarbeidere av USAs presidentfrue Hillary Rodham Clinton tilbakeviser rykter om at hun vil søke et politisk tillitsverv, når hemmes mann Bill går av som statssjef i år 2000. Storavisen New York Times har tidligere antydet at hun har lyst på en plass i Senatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen mener at fru Clinton vurderer å ta over etter den demokratiske veteranen Patrick Moynihan, som har representert delstaten New Yrok i Senatet siden 1977. Andre har spådd at hun vil forsøke å bli innvalgt fra California, Massachusetts eller Illinois.

Enkelte har til og med spådd at Hillary Clinton vil forsøke å bli værende i Det hvite hus også etter år 2000, som visepresident eller endog som president. - Sannheten er at hun ikke har lagt noen politiske planer i det hele tatt, sier presidentfruens pressesekretær Marsha Berry.

Også fru Clintons personlige venner stiller seg uforstående til ryktene om at hun har politiske ambisjoner. Mange sier at hun er mer interessert i et internasjonalt verv der hun kan arbeide aktivt for kvinners og barns rettigheter, saker det er kjent at hun brenner for.

Mandag ble det kjent at Elizabeth Dole vurderer å stille som kandidat ved presidentvalget i USA i år 2000. Elizabeth Dole er gift med Clintons republikanske motkandidat fra presidentvalget i 1996, Bob Dole, men har selv bred politisk erfaring blant annet som arbeidsminister og samferdselsminister.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling