STILLER IKKE: Tidligere utenriksminister, senator, presidentkandidat og førstedame i USA, Hillary Clinton, stiller ikke til presidentvalget i 2020. - Jeg stiller ikke, men jeg kommer til å fortsette å jobbe, snakke og stå opp for det jeg tror på, sier Clinton til News 12 Westchester. Video: AP / CNN. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Hillary Clinton stiller ikke til presidentvalg i 2020

Tidligere presidentkandidat Hillary Clinton sier hun ikke vil gjøre et nytt forsøk på å bli USAs president neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere utenriksminister, senator, presidentkandidat og førstedame i USA, Hillary Clinton, stiller ikke til presidentvalget i 2020.

- Jeg stiller ikke, men jeg kommer til å fortsette å jobbe, snakke og stå opp for det jeg tror på, sier Clinton til News 12 Westchester.

Uttalelsen kommer etter flere uker med rykter om at Clinton vurderte å forsøke å utfordre Donald Trump nok en gang.

Clinton har hatt møter med noen av partifellene som ønsker å utfordre Donald Trump, og hun har følgende råd til dem alle:

- Ikke ta noe for gitt.

- Ville aldri gå ut av huset

Clinton selv, Demokratene, valganalytikere og et nært samlet pressekorps ventet at hun skulle skrive historie som den første kvinnelige presidenten i USA. I stedet kom sjokkbeskjeden i november 2016: Donald Trump skulle bli USAs neste president.

- Det har vært øyeblikk den siste uka hvor jeg bare ville trekke meg tilbake med en god bok og hundene våre, og aldri gå ut av huset igjen, sa Clinton i sin første uttalelse etter valgnederlaget.

Siden den gang har hun på ingen måte gjemt seg innendørs. Hillary Clinton har vært en tydelig kritiker av president Donald Trump, og mange har nærmest forventet at hun ville stille igjen.

<strong>STILLER IKKE:</strong> Hillary Clinton kommer ikke til å utfordre Donald Trump i presidentvalget i 2020. Shannon Stapleton / Reuters / NTB Scanpix
STILLER IKKE: Hillary Clinton kommer ikke til å utfordre Donald Trump i presidentvalget i 2020. Shannon Stapleton / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Dypt bekymret

Så seint som i januar meldte den politiske kommentatoren Jack Zeleny på CNN at Clinton hadde sagt til venner at hun ikke helt utelukker å delta i sin tredje presidentvalgkamp.

- Jeg har hørt fra tre personer, så sent som denne uken, at hun sier til folk at med den utviklingen som har vært med nye tiltaler, særlig den mot Roger Stone, så sier hun «Hør her, jeg har ikke helt lukket den døren», sier Zeleny. Han understreker samtidig at det langt fra betyr at det er noen valgkamp på gang eller noen konkret plan, sa han.

Clinton sier i intervjuet med News 12 at hun er dypt bekymret for «det som står på spill i landet vårt og tingene som nå skjer». Hun anklager Trumps regjering for å ha forårsaket en lang rekke problemer og for løftebrudd.

VANT: Donald Trumps seierstale. Video: CNN. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer