Hillary Clinton stiller ikke til presidentvalg i 2020

Tidligere presidentkandidat Hillary Clinton sier hun ikke vil gjøre et nytt forsøk på å bli USAs president neste år.

STILLER IKKE: Tidligere utenriksminister, senator, presidentkandidat og førstedame i USA, Hillary Clinton, stiller ikke til presidentvalget i 2020. - Jeg stiller ikke, men jeg kommer til å fortsette å jobbe, snakke og stå opp for det jeg tror på, sier Clinton til News 12 Westchester. Video: AP / CNN. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere utenriksminister, senator, presidentkandidat og førstedame i USA, Hillary Clinton, stiller ikke til presidentvalget i 2020.

- Jeg stiller ikke, men jeg kommer til å fortsette å jobbe, snakke og stå opp for det jeg tror på, sier Clinton til News 12 Westchester.

Uttalelsen kommer etter flere uker med rykter om at Clinton vurderte å forsøke å utfordre Donald Trump nok en gang.

Clinton har hatt møter med noen av partifellene som ønsker å utfordre Donald Trump, og hun har følgende råd til dem alle:

- Ikke ta noe for gitt.

- Ville aldri gå ut av huset

Clinton selv, Demokratene, valganalytikere og et nært samlet pressekorps ventet at hun skulle skrive historie som den første kvinnelige presidenten i USA. I stedet kom sjokkbeskjeden i november 2016: Donald Trump skulle bli USAs neste president.

- Det har vært øyeblikk den siste uka hvor jeg bare ville trekke meg tilbake med en god bok og hundene våre, og aldri gå ut av huset igjen, sa Clinton i sin første uttalelse etter valgnederlaget.

Siden den gang har hun på ingen måte gjemt seg innendørs. Hillary Clinton har vært en tydelig kritiker av president Donald Trump, og mange har nærmest forventet at hun ville stille igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer