STEINANSIKT: Tidlig i talen sin valgte Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton å takke Bernie Sanders. Han svarte med steinansikt. Video: CNN Vis mer

Hillary Clinton takket Sanders og alle hans tilhengere. Slik reagerte han

Steinansikt fra Vermont-senatoren. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHILADELPHIA (Dagbladet): Demokratenes landsmøte har vært et salig kaos så langt, med tusenvis av Bernie Sanders-tilhengere i Philadelphia som har demonstrert mot Hillary Clinton i gatene.

I landsmøtesalen har det også vært turbulent. Flere Bernie Sanders-delegater har åpenlyst protestert mot partiet og Clinton som kandidat.

Forrige måned ga Sanders sin støtteerklæring til Hillary etter en knallhard og jevn nominasjonskamp, som han til slutt tapte.

Clinton takket imidlertid Sanders i natt, da hun talte til landsmøtet og aksepterte partiets nominasjon av henne som presidentkandidat.

- Jeg vil takke Bernie Sanders og alle hans tilhengere. Spesielt for de millioner han unge han fikk til å stemme i primærvalgkampen. Dere skal vite at vi har hørt hva dere sier. Dere skal også vite at vi er med dere. Deres sak er vår sak, sa Clinton.

STOR JUBEL FOR SANDERS: Etter flere minutters applaus, kom Bernie Sanders endelig til orde da han talte til landsmøtet mandag: - Jeg skjønner at mange her er skuffa, men ingen er mer skuffa enn meg. Video: CNN Vis mer

Hun hyllet også Sanders' bevisstgjøring av sosialpolitikken i USA, men Vermont-senatoren så ikke ut til å la seg affisere av hyllesten fra landsmøtets hovedperson.

Sanders ble fanget opp av TV-kameraene under Clintons takk, og satt rett og slett med et steinansikt som nærmest var umulig å tolke.

En liten gruppe Sanders-delegater skal også ha forlatt gulvet under Clintons tale.

Dette skrev Bernie Sanders selv på Twitter like etter at Clintons tale var over:

Under Sanders' egne tale til landsmøtet på mandag, der han oppfordret tilhengerne til å stemme på Hillary, sa han følgende:

- Jeg skjønner at mange er skuffet over resultatet, men jeg mener jeg kan si at ingen er mer skuffet enn meg.

BUET PÅ: Under første dagen av demokratenes landsmøte, mandag 25. juli, blir Bernie Sanders buet på da han sier «Vi må velge Hillary Clinton». Video: CNN Vis mer