Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary Clinton taper terreng

Bernie Sanders nærmer seg Hillary Clinton i popularitet blant de demokratiske velgerne, viser en fersk meningsmåling.

TAR INNPÅ: I en ny måling får Hilary Clinton 48 prosents oppslutning blant de demokratiske velgerne, mens Bernie Sanders får 41 prosent av stemmene. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP
TAR INNPÅ: I en ny måling får Hilary Clinton 48 prosents oppslutning blant de demokratiske velgerne, mens Bernie Sanders får 41 prosent av stemmene. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I målingen utført for New York Times og CBS News får Clinton 48 prosents oppslutning blant de demokratiske velgerne, mens Sanders får 41 prosent av stemmene.

Det antyder at Demokratenes nominasjonskamp til høstens presidentvalg kan bli langt jevnere enn tidligere antatt. Mens Clintons ledelse var på 20 prosentpoeng i tilsvarende måling for bare én måned siden, er hun nå kun 7 prosentpoeng foran sin nærmeste rival.

Det er særlig velgere under 45 år som har Sanders som sin favoritt. I denne gruppen svarer hele to tredeler av de spurte at de vil støtte Vermont-senatoren.

Samtidig sier sju av ti demokratiske velgere, inkludert de fleste av Sanders' støttespillere, at de tror Clinton vil vinne partiets nominasjonsvalg.

Målingen er tatt opp mellom 7. og 10. januar. Blant de spurte er det 389 demokratiske velgere, og målingen har en feilmargin på 6 prosentpoeng.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media