Hillary Clinton tar første skritt mot valgkampen

Satser trolig på å bli Demokratenes neste presidentkandidat.

KANDIDAT:  Med sin opptreden i delstaten Iowa søndag tok Hillary Clinton et tydelig steg i retning av å kunngjøre at hun satser på å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016.  Foto: Linus Sundahl-Djerf
KANDIDAT: Med sin opptreden i delstaten Iowa søndag tok Hillary Clinton et tydelig steg i retning av å kunngjøre at hun satser på å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016. Foto: Linus Sundahl-Djerf Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med sin opptreden i delstaten Iowa søndag tok Hillary Clinton et tydelig steg i retning av å kunngjøre at hun satser på å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016.

Den lille præriestaten Iowa spiller en nøkkelrolle i nominasjonskampen til begge partier siden det er staten som åpner ballet med det første primærvalget i valgkampen.

Da hun sammen med sin ektemann Bill, tidligere president, kom som gjest i delstatens årlige grillparty for demokratiske håpefulle, der tidligere senator Tom Harkin er vert, spøkte hun og sa at hun «vurderte om hun skulle stille».

Storfavoritt Clinton er storfavoritt som Demokratenes kandidat, og til tross for Demokratenes store problemer for tiden og den rekordlave støtten til president Barack Obama er det stor frykt hos Republikanerne for at hun skal stille.

Etter grillingen holdt Clinton en populistisk tale til over 6.000 demokrater som hadde kommet for å høre henne på et stort jorde utenfor Des Moines.

Der forsvarte hun helsereformen som Obama har fått så sterk kritikk for, ga klar støtte til forslaget om økt minimumslønn og ga Republikanerne sviende kritikk for å hindre alt konstruktivt politisk samarbeid i Kongressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer