Hillary Clintons kampanjefilm ble for sterk kost for Russland

På kant med homoloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag ble det offentliggjort at Hillary Clinton stiller som presidentkandidat i USA.

Like etter la hun ut en video på to minutter og 18 sekunder i sosiale medier hvor hun forteller hvordan ulike mennesker gjør seg klare til nye livsfaser.

- Jeg gjør meg også klar til noe. Jeg stiller til presidentvalget, sier hun i videoen over.

På kant med loven Det tilsynelatende uskyldige klippet, ble for sterk kost for Russland.

Den russiske TV-kanalen TV Rain Channel ga mandag videoen aldersgrense 18 år i frykt for at den ville være på kant med loven som forbyr homofilpropaganda i landet, skriver CNN.

- Loven har ingen tydelig definert rettspraksis, men vi ville forsikre oss om at vi ikke brøt loven som forbyr propaganda for utradisjonelle seksuelle relasjoner rettet mot mindreårige ved å sende kampanjen på kanalen vår, derfor la vi til aldersgrensen, forklarte en talsperson fra Rain Channel til CNN.

Støtter homofilt ekteskap Videoen inneholder fem sekunder hvor to menn holder hender. En av dem sier «Jeg skal gifte meg i sommer med en person jeg virkelig bryr meg om».

Den tidligere førstedamen, senatoren og utenriksministereneren erklærte sin støtte til homofilt ekteskap tidlig i 2013 ved å si at «homofiles rettigheter er menneskerettigheter, og menneskerettigheter er homofiles rettigheter».

Skapte reaksjoner Russlands kontroversielle lov mot «homo-seksuell propaganda» skapte reaksjoner verden over da president Vladimir Putin signerte lovforslaget i juli, 2013.

Mange mente at loven ville åpne for angrep på homser, som er en utsatt gruppe i Russland. I Sovjettiden kunne homoseksualitet straffes med opptil fem år i fangeleir, det er bare 20 år siden den loven ble opphevet.

Den internasjonale organisasjonen ILGA som kjemper for homofiles rettigheter graderte i 2014 Russland som det verste landet i Europa å leve i som homofil.