Hillary Clintons sjokkerende fall

Etter to mislykkede forsøk på å bli USAs første kvinnelige president, er Hillary Clintons drøm knust. 

TAPTE: Hillary Clinton måtte til slutt se seg slått av Donald Trump, som natt til onsdag amerikansk tid ble valgt til USAs nye president. Foto: REUTERS / Brian Snyder      TPX IMAGES OF THE DAY
TAPTE: Hillary Clinton måtte til slutt se seg slått av Donald Trump, som natt til onsdag amerikansk tid ble valgt til USAs nye president. Foto: REUTERS / Brian Snyder TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton måtte til slutt erkjenne det sjokkerende nederlaget over å ha tapt det amerikanske presidentvalget.

Dette valgte hun å gjøre ved å ringe Donald Trump og gratulere ham med seieren. Clinton dukket ikke opp på demokratenes valgvake i New York og ønsket ikke å kommentere valgresultatet etter at nederlaget var et faktum natt til onsdag amerikansk tid.

Ettersom det er kutyme i amerikanske presidentvalg at både vinneren og taperen holder tale like etter at valgresultatet er kjent, vekket Clintons fravær oppsikt.

Først onsdag klokken 11.40 New York-tid, brøt Clinton tausheten. I talen brukte hun god tid på å takke alle sine støttespillere og ønsket Donald Trump lykke til som president.

- Takk for at dere er her. Jeg beklager at vi ikke vant dette valget. Dette er smertefullt, og det vil det være lenge. Men jeg vil at dere skal huske på at vår kampanje aldri handlet om én person eller én valgkamp.

- Jeg tror at dersom vi står sammen og jobber sammen, med respekt for hverandre og de beste intensjoner for landet, har vi våre beste dager foran oss, sa Clinton rørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer