- Hillary endrer sin politikk for å sikre seieren

Demokratenes første TV-debatt i natt.

VIL STOPPE SANDERS: Tirsdag kveld, amerikansk tid, møter Hillary Clinton til debatt med de andre som ønsker å bli Demokratenes presidentkandidat. Foto: AP / NTB scanpix
VIL STOPPE SANDERS: Tirsdag kveld, amerikansk tid, møter Hillary Clinton til debatt med de andre som ønsker å bli Demokratenes presidentkandidat. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt møtes Hillary Clinton, Bernie Sanders, Martin O'Malley, Lincoln Chafee og Jim Webb i Las Vegas under Demokratenes første TV-debatt.

Nattens debatt er den første av seks planlagte debatter i kampen for å bli partiets kandidat til presidentvalget i november neste år. De to kandidatene som blir viet mest oppmerksomhet før debatten er Clinton og Sanders, som innehar de to øverste plassene på alle målingene. 

De ferskeste tallene plasserer USAs tidligere førstedame Hillary Clinton først, med 43,3 prosent har hun et snitt på 16,2 prosent foran Bernie Sanders med 25,1. Mer overraskende er det at USAs visepresident Joe Biden ligger på tredjeplass på målingene med 17,4 prosent, til tross for at han så langt ikke har lansert seg selv som presidentkandidat. 

Webb (0,9 prosent), O'Malley (0,4 prosent) og Chafee (0,3 prosent), ligger så langt bak på meningsmålingene at nattens debatt blir ansett som deres siste reelle mulighet til å melde seg på i valgkampen igjen. 

Trakk flest tilskuere Det amerikanske TV-publikummet er derfor mest opptatt av hvordan Clinton og Sanders framstår i nattens sending. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer